Inici » El medi ambient

Ciències naturalsOvelles a la ciutat / Sisó de Bengala, en perill / Teatre didàctic

Codi a embedir Copiar

Ovelles a la ciutat / Sisó de Bengala, en perill / Teatre didàctic

L'espai "El medi ambient" dedica el capítol a unes ovelles que pasturen als parcs de Torí, al sisó de Bengala, que està en perill d'extinció, i a uns superherois que protegeixen el medi ambient.


Ovelles a la ciutat

Les ovelles pasturen per la gespa dels parcs de Torí, al nord d'Itàlia. Alhora que s'alimenten a les zones verdes de la ciutat, també seguen la gespa i la fertilitzen. Una iniciativa local que concilia la vida urbana i la rural: el municipi s'estalviarà trenta mil euros anuals de manteniment dels parcs i els pastors poden alimentar els ramats. Des del març fins al juny, les ovelles arranjaran els parcs de la ciutat millor que les màquines segadores i també es protegeix l'ofici de pastor. Quan arribi l'estiu, les temperatures elevades obligaran el bestiar a tornar al camp.El sisó de Bengala, en perill

De sisons de Bengala només en queden uns mil exemplars en tot el planeta, vuit-cents dels quals viuen a Cambodja. És un ocell tímid, de la família dels otídids, carismàtic a la zona per la dansa que fan els mascles quan volen atraure les femelles.

Però la inversió d'empreses estrangeres en producció d'arròs a gran escala ha afectat l'hàbitat natural del sisó: herbes altes i camps oberts que ara estan a punt de desaparèixer. Això també elimina prats per als ramats. La prohibició de la pràctica de l'agricultura en diverses zones de Cambodja és una de les mesures per evitar que s'extingeixi.Teatre didàctic

El protector del reciclatge, el guerrer de l'aigua i el ninja de la llum. Superherois defensors del medi ambient que redueixen el consum, apaguen els interruptors, tanquen les aixetes i reutilitzen tots els materials. Aquest programa, patrocinat per l'Agència per al Desenvolupament Internacional dels Estats Units viatja per zones en desenvolupament i en aquesta ocasió fa una representació a les Filipines. Les obres de teatre defensen la necessitat de viure sense afectar negativament els ecosistemes naturals. Els espectadors són les generacions més joves, que voldran ser com els superherois que protegeixen el medi ambient per a les generacions futures.
  • Programa El medi ambient
  • Idioma Català
  • Producció TVC
  • Any de producció 2008
  • Durada: 3min.
  • Àmbit Ciències naturals
  • Àrea Ciències de la naturalesa, Biologia
  • Nivell Batxillerat Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa