Inici » Al vostre gust

TutoriaCiències socialsTecnologiaCiències naturalsArròs de Pals / Porcs Duroc

Codi a embedir Copiar

Arròs de Pals / Porcs Duroc

"Al vostre gust' descobreix què mengen i com es crien els porcs Duroc. El programa també es desplaça fins a Pals per conèixer l'arròs que s'hi sembra i com s'aplica a la cuina.


L'arròs de Pals i el porc Duroc no són dos dels productes catalans més coneguts entre el gran públic, però tenen un alt valor gastronòmic que cal tenir molt en compte. Precisament per això, el programa ha sortit a buscar-los i presenta, d'una banda, un dels tresors més ben considerats de les terres empordaneses, l'arròs de Pals, i, de l'altra, descobreix les excel·lents singularitats de la carn de porc Duroc.


Arròs de Pals

Quan es parla d'arròs és del tot inevitable pensar en el delta de l'Ebre sense tenir en compte, però, que a l'Empordà s'està recuperant un cultiu molt vinculat a les seves terres i especialment a Pals. De la mà d'Albert Grassot, el reportatge mostra com la geografia marca un cultiu que està guanyant adeptes cada dia.


A Cal Ros, a Girona, grans consumidors d'aquest arròs, cuinen un arròs sec i un risotto. I per oferir una altra visió de la cultura gastronòmica de l'arròs, el programa aprofundeix en la rica tradició japonesa. Yukihiko Shidara-Tan, xef del restaurant Icho de Barcelona, parla dels dos plats cabdals de la cuina nipona: el sushi i el sashimi.Denomacions DOP i IGP

El protagonistes de l'apartat dedicat als productes catalans de qualitat són el Pollastre Pota Blava del Prat, amb Indicació Geogràfica Protegida, i la Mongeta o Fesol del Ganxet del Vallès-Maresme, que té el distintiu de Denominació d'Origen Protegida.Porc Duroc

El programa posa el rumb cap a Osona, cap a una de les moltes granges de porcs que hi ha a la comarca. Però no una granja qualsevol, sinó que visita una granja dedicada a la cria i l'engreix del porc Duroc. Aquesta raça és una de les poques que, per les seves condicions de cria, s'ha guanyat la marca Q de Qualitat.


Nando Jubany, un dels màxims exponents de la cuina osonenca, descobreix què fa que la carn del porc Duroc sigui tan especial a la cuina.


  • Programa Al vostre gust
  • Idioma Català
  • Producció TVC, Benecé
  • Any de producció 2008
  • Durada: 24min.
  • Àmbit Tecnologia, Tutoria, Ciències naturals, Ciències socials
  • Àrea Tecnologia, Tutoria, Ciències de la terra i del medi ambient, Ciències socials
  • Nivell Batxillerat Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa