Inici » Al vostre gust

TutoriaTecnologiaCičncies naturalsDe mida extra / A l'avantguarda dels gelats

Codi a embedir Copiar

De mida extra / A l'avantguarda dels gelats

En aquest capítol, "Al vostre gust" descobreix els secrets dels gelats artesans més avantguardistes i visita una granja al Vallčs, que ha apostat per comercialitzar una novetat gastronōmica: les conilles de mida extra.


De mida extra

Aquest reportatge parla d'una novetat que, malgrat que és poc coneguda, darrerament s'estā introduint amb čxit en els receptaris i les cartes d'alguns restaurants. Es tracta de la conilla, la XXL de la carn blanca.


Per presentar les singularitats d'aquest animal tan conegut per la seva capacitat de procreaciķ com per les seves virtuts culināries, el programa visita una granja de l'Ametlla del Vallčs, al Vallčs Oriental, on Carles Casas es dedica a criar-ne.


Es mostra tot el cicle de la conilla, des de l'aparellament fins a l'engreix, i es dķna a cončixer quč ha portat en Carles a comercialitzar un animal que, malgrat la seva envergadura, posseeix una carn especialment atractiva.


Albert Ventura, xef del restaurant Coure de Barcelona, parla de les qualitats de la conilla en la cuina actual. I Elena Roura, nutricionista de la Fundaciķ Alícia, explica les diferčncies entre la conilla i el conill i enuncia les propietats de la seva carn des d'un punt de vista saludable.A l'avantguarda dels gelats

En aquest segon reportatge, Angelo Corvitto obre les portes a un mķn dolį, temptador i irresistible: el dels gelats avantguardistes. El programa visita l'obrador que aquest mestre gelater té a Torroella de Montgrí, del qual la creativitat és el motor. Corvitto i el seu fill elaboren artesanalment uns gelats revolucionaris, dolįos i tradicionals, perō també salats i trencadors com, per exemple, el de garoines.


La feina conjunta de Corvitto, l'oncōleg Francesc Casas i la Fundaciķ Alícia ha permčs tirar endavant un projecte per elaborar gelats saludables, poc calōrics i sense greixos, que incideixen positivament en la recuperaciķ i el tractament de malalts de cāncer.

  • Programa Al vostre gust
  • Idioma Catalā
  • Producciķ TVC, Benecé
  • Any de producciķ 2009
  • Durada: 21min.
  • Āmbit Tecnologia, Tutoria, Cičncies naturals
  • Ārea Tecnologia, Tutoria, Cičncies de la naturalesa
  • Nivell Batxillerat Educaciķ Secundāria Obligatōria
  • Web Programa

Ārea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programaciķ educativa