Inici » Al vostre gust

TutoriaTecnologiaCiències naturalsEl món del te / Enverinats de mar

Codi a embedir Copiar

El món del te / Enverinats de mar

"Al vostre gust" assisteix a la subhasta del peix de Badalona amb un dels últims pescadors de la ciutat, Ramon Costa, de la nissaga dels Guilova. El programa també se submergeix en el món del te, amb l'ajuda d'experts que en presenten varietats de tots colors.


El món del te

El reportatge intenta esbrinar les singularitats del te mitjançant dos experts en la matèria. Salvador Sans, de la casa de tes Sans&Sans, de Barcelona, guia l'equip del programa a través de l'ampli món del te i en presenta les millors varietats. I Antonio Moreno, responsable de la teteria Caj Chai, també de Barcelona, fa una classe pràctica sobre com servir el te segons cada varietat.Enverinats de mar

A Badalona encara hi ha un grup de nostàlgics que, malgrat les adversitats dels temps moderns, de la poca pesca i de la dificultat de tenir un port amb els serveis necessaris, continuen mirant el mar amb passió, s'estimen la seva feina i estan orgullosos de ser pescadors. Cada cop en són menys, però mantenen viu un esperit pràcticament extingit. Són, com la família dels Guilova, els últims pescadors de Badalona.


El programa segueix els passos de Ramon Costa. L'acompanya en una jornada de pesca davant la costa del Barcelonès. Després de pescar, visita la llotja de Badalona i assisteix a una subhasta que encara es fa a l'antiga i que és oberta a tothom.


Bernat Garcia, cuiner del restaurant La Donzella de la Costa, aprofita la poca pesca que encara dóna el litoral de la ciutat per cuinar un lluç de la manera tradicional.


I, finalment, al mercat de la Boqueria, a Barcelona, es comprova com ha canviat el món del peix en els últims cinquanta anys de la mà del president de l'associació de comerciants del mercat, Manel Ripoll, que forma part d'una nissaga de peixaters.

  • Programa Al vostre gust
  • Idioma Català
  • Producció TVC, Benecé
  • Any de producció 2009
  • Durada: 22min.
  • Àmbit Tecnologia, Tutoria, Ciències naturals
  • Àrea Tecnologia, Tutoria, Ciències de la terra i del medi ambient
  • Nivell Batxillerat Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa