Inici » Els més vistos » Km33

TutoriaNova York, a la capital del món

Codi a embedir Copiar

Nova York, a la capital del món

La Sandra i l'Oriol, companys de feina i de pis, viatgen a Nova York per enèsima vegada. Els agrada perdre's en aquesta metròpoli, visitar amics, anar de compres i visitar galeries d'art. El programa "Km33" els acompanya durant la seva estada a la ciutat dels gratacels.


Sandra Casals té 31 anys i treballa en una productora que porta espectacles d'òpera, musicals i de teatre a tot el món. Oriol Galgo, de 36 anys, treballa a la mateixa empresa. Tots dos viuen junts a Barcelona i també viatgen junts, però no són parella. La Sandra i l'Oriol són fans de Nova York, hi han anat diverses vegades i no es cansen de tornar-hi.


En aquesta ocasió han viatjat en un vol directe Barcelona-Nova York i han decidit allotjar-se en un apartament de lloguer que han trobat per internet. Han triat Greenwich Village, al costat de la casa d'un amic, en Carles, un advocat català que fa anys que treballa a Nova York.


La Sandra i l'Oriol passegen pels carres de Manhattan, per exemple la 5a Avinguda; visiten el Rockefeller Center, des d'on gaudeixen d'unes vistes espectaculars de la ciutat, i recorren la Zona Zero, on abans de l'11-S hi havia les Torres Bessones. I també visiten l'Adam, un amic americà que viu en un gratacel vell al cor de Manhattan.


Després de travessar el pont de Brooklyn, recorren algunes botigues d'aquest barri, coneixen una escultora que els mostra la seva obra i queden amb una amiga catalana que viu en una nau d'artistes.


També s'interessen per les galeries d'art del Soho i recorden John Lennon visitant el Dakota Building, on va ser assassinat, i el memorial que hi ha a Central Park en honor seu.


La Sandra i l'Oriol no volen deixar de visitar Coney Island, on es conserva intacte un antic parc d'atraccions. Al costat de la platja, coincideixen amb la celebració de la Mermaid Parade, una desfilada en què tothom porta disfresses relacionades amb temes marins.

  • Programa Km33
  • Idioma Català
  • Producció TVC
  • Any de producció 2006
  • Durada: 38min.
  • Àmbit Tutoria
  • Àrea Educació per la ciutadania, Tutoria
  • Nivell Batxillerat Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa