Inici » Km33

TutoriaCiències socialsBrasil: 800 km de platja en buggy

Codi a embedir Copiar

Brasil: 800 km de platja en buggy

"Km33" segueix en Nil, que viatja al Brasil amb la seva guitarra per recórrer la costa nord-est entre Natal i Jericoacoara en "buggy", un vehicle especial per circular per la platja.


El Brasil és el cinquè país més gran del món i ocupa la meitat de Sud-amèrica. Hi viuen 182 milions de persones, que conformen la comunitat catòlica més gran del món. La major part de la població es concentra al sud-est, entre Rio de Janeiro i Sao Paulo sumen més de 50 milions d'habitants.


Brasília és la capital política del país. Als estats del sud hi predomina la raça blanca, mentre que al voltant de l'Amazones encara hi sobreviuen les últimes tribus indígenes. El nucli de la cultura afrobrasilera és Salvador de Bahia, situada al nord-est del continent.


Precisament, a la regió del nord-est hi ha les dues destinacions turístiques que han crescut més en els últims anys: Natal i Fortaleza. Els atractius principals són les platges i el clima tropical. També és una de les zones més pobres del país, una terra àrida i dura, on va néixer el president Lula da Silva.


La moneda del Brasil és el real, i la llengua oficial, el portuguès. Per entrar al país cal que el passaport tingui sis mesos de validesa. S'ha d'estar vacunat contra la febre groga i prevenir la malària si es visita l'àrea de l'Amazones.


A Sergi Torres tothom l'anomena Nil. Té 29 anys i dues passions: la música i la natura. Va estudiar Ciències Mediambientals a Girona i treballa d'inspector d'empreses perquè compleixin la normativa d'incendis i medi ambient. Va formar part del grup Kabul Babà i ara passa el temps lliure cantant i tocant.


Ja coneixia el Brasil, i li va agradar tant que va dedicar una cançó a aquest país. Ara hi torna per explorar la costa nord-est.


El seu viatge comença Natal, on contacta amb un conductor de "buggy" per recórrer per la platja el trajecte des de Natal a Fortaleza.


En el primer dia de ruta descobreix una zona de dunes i busseja a les piscines naturals de Maracajaú. Passa la nit a Touros, el poble situat més al nord-est del país i el punt més pròxim al continent africà.


El segon dia fa camí cap a Porto do Mel, passant per platges verges, poblats de parets blanques, salines, plataformes petroleres i per les dunes de Rosado.


El viatge continua cap al nord i en Nil canvia d'estat. A Canoa Quebrada, un poble molt pintoresc, mira en un bar un partit de futbol entre el Barça i el Madrid. Aquí coneix dos catalans que han dedicat un any a fer la volta al món: en Pep i la Cris. Tots tres sopen junts al restaurant d'en Manel, que és de Granollers. Després d'una nit de festa, en Nil, en Pep i la Cris continuen junts el viatge en "buggy". Per arribar fins a Jericoacoara, però, han de deixar-lo i agafar dos autocars. El segon és un vehicle preparat per circular per pistes.


A Jericoacoara, en Nil se separa dels seus companys de viatge i gaudeix, de nou en solitari, d'aquest tros de costa, presidit per una gran duna al costat del mar.


  • Programa Km33
  • Idioma Català
  • Producció TVC
  • Any de producció 2006
  • Durada: 36min.
  • Àmbit Tutoria, Ciències socials
  • Àrea Educació per la ciutadania, Tutoria, Ciències socials
  • Nivell Batxillerat Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa