Inici » El medi ambient

TecnologiaCiències naturalsPredicant amb l'exemple

Codi a embedir Copiar

Predicant amb l'exemple

Els ajuntaments de Heidelberg i Dunkerque treballen activament en la difusió dels consells ambientals. "El medi ambient" parla de les seves experiències.


Un mapa mostra amb diferents colors la quantitat d'energia que es perd a través de les teulades dels edificis de Dunkerque, a l'extrem nord de França. Els indicadors reflecteixen que fins al 30 % de la factura anual de calefacció s'escapa per les teulades o pels tubs de calefacció que passen per les habitacions buides. Les autoritats locals en porten el control i motiven els propietaris de les construccions perquè apliquin mesures rectificadores, com la instal·lació de plaques solars.


Els propietaris convençuts serveixen d'exemple als altres propietaris interessats a reduir el consum de les seves construccions. Confiar en la persona que coneixes és l'essència del projecte europeu "Belief". A Dunkerque serveix per buscar el compromís dels seus ciutadans amb l'eficiència energètica.


Vint municipis arreu d'Europa participen en el projecte "Belief". A Heidelberg, a Alemanya, les experiències conciliadores amb el medi ambient es multipliquen. La ciutat és plena de cartells amb retrats de persones que expliquen què fan per utilitzar l'energia de manera sostenible.


Els cent noranta metres quadrats de panells solars al sostre i els tres-cents cinquanta metres quadrats de teules fotovoltaiques a la façana sud serveixen al parc de bombers de Heidelberg per reduir el consum d'energia fins a un 90 %. Obert al públic, els habitants de la ciutat visiten aquest exemple paradigmàtic d'arquitectura passiva, amb la qual l'edifici necessita poca energia per escalfar-se.


L'escola Albert Schwitzer té un aïllament tèrmic dels murs i una instal·lació de panells solars a la façana. L'aposta per la sensibilització de l'opinió pública comença pels més petits. Vint escoles participen en el projecte "Belief" i els professors aprofundeixen en la necessitat de reconciliar la nostra forma de vida amb la sostenibilitat.

  • Programa El medi ambient
  • Idioma Català
  • Producció TVC
  • Any de producció 2008
  • Durada: 3min.
  • Àmbit Tecnologia, Ciències naturals
  • Àrea Tecnologia, Ciències de la terra i del medi ambient
  • Nivell Batxillerat Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa