Inici » Posa't en forma

TutoriaSentir-se jove

Codi a embedir Copiar

Sentir-se jove

"Posa't en forma" dedica el programa a la gent gran i ensenya a fer gimnàstica per sentir-se més jove. El programa també parla de l'artrosi i de la marxa nòrdica.


Alguns dels alumnes de la classe de gimnàstica que proposa la presentadora del programa, Anna Castellet, són persones grans. L'Anna ha preparat uns exercicis aptes per a tothom. Primer fa una coreografia suau al ritme de la música i, tot seguit, diferents moviments amb les piques. També mostra com fer diversos exercicis sense aixecar-se de la cadira.


Les articulacions són unes zones del cos on s'uneixen dos o més ossos i permeten la mobilitat de les seves parts. Estan formades per un cartílag que recobreix l'os i per una membrana plena de líquid que envolta i protegeix l'articulació. També tenen lligaments i tendons per subjectar els ossos als músculs. Les espatlles, els canells, els genolls, els malucs o el turmells són alguns exemples d'aquestes unions, que fan possible flexionar, rotar o estendre les parts del cos que connecten. Amb els anys, el cartílag que protegeix l'articulació es desgasta i s'hi pot notar dolor. Es tracta de l'artrosi, una lesió que afecta especialment els genolls i els malucs.


A la sala de màquines, l'entrenador personal Sergi Martín proposa un exercici amb el "bossu" adreçat a les persones grans. Per la seva banda, Dani Pérez, cap de la botiga ProBike, parla dels diferents tipus de sabates de muntanya.


La presentadora del programa, Anna Castellet, també practica marxa nòrdica al costat d'Albert Arnau, monitor d'aquesta activitat. Per practicar marxa nòrdica cal caminar amb l'ajuda de dos bastons. Aquest tipus de marxa ha sorgit als països nòrdics, es tracta de caminar per la muntanya un cop hi ha desaparegut la neu.


Finalment, també es recorda que l'exercici físic i una alimentació saludable ajuden a aconseguir la regularitat intestinal. A la dieta no hi pot faltar l'aigua, la fruita amb pell, les hortalisses, els llegums i els cereals integrals.

  • Programa Posa't en forma
  • Idioma Català
  • Producció TVC, Triacom Audiovisual
  • Any de producció 2007
  • Durada: 14min.

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa