Inici » Salut!

TutoriaTecnologiaPrevenir les infeccions digestives

Codi a embedir Copiar

Prevenir les infeccions digestives

Menjar aliments en mal estat pot provocar infeccions digestives, amb els seus coneguts efectes més o menys greus: vòmits, diarrees, deshidratació... El programa "Salut!" dóna alguns consells per evitar aquest tipus d'infeccions.


Cal una correcta conservació, manipulació i elaboració dels aliments i tenir cura de la higiene, tant dels productes com de tot el que els envolta.


El peix és un dels aliments més sensibles pel que fa a la conservació. A la llotja d'Arenys de Mar, el doctor Jordi Schlaghecke parla amb pescadors i peixaters de la seva manipulació i del seu consum. A Premià de Dalt, visita una escola de primària. Allà comprova que, a la cuina, les mesures de control alimentari són molt estrictes i que, abans de seure a taula per dinar, els més petits fan els deures d'higiene.


La doctora Montserrat Baré visita una fira de productes artesanals per recordar com s'han de conservar i consumir els aliments preparats sense conservants. Després, fa el mateix al mercat de Sarrià de Barcelona. La doctora també visita la casa de l'Anna, mare de dos nens peits, amb qui repassa alguns consells senzills per prevenir les infeccions digestives a la llar, com ara la distribució dels aliments a la nevera, i les recomanacions bàsiques per tractar una gastroenteritis infantil.


Fruites, verdures i hortalisses també tenen el seu risc. La infermera Magda Tarrés es desplaça fins a Palafolls, on en Joan té els seus hivernacles. Amb ell, recorda un consell senzill, però molt important: la neteja dels aliments crus. També visita un centre ocupacional de Mollet del Vallès, on un grup de joves amb discapacitat psíquica fan un curs de pastisseria, un àmbit on la higiene i les normes sobre manipulació d'aliments també són molt importants per evitar, per exemple, la salmonel·losi.

  • Programa Salut!
  • Idioma Català
  • Producció TVC
  • Any de producció 2009
  • Durada: 26min.
  • Àmbit Tecnologia, Tutoria
  • Àrea Tecnologia, Tutoria
  • Nivell Batxillerat Educació Primària Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa