Inici » Salut!

TutoriaCiències naturalsPrevenció per a viatges

Codi a embedir Copiar

Prevenció per a viatges

En aquest capítol de "Salut!", els especialistes mèdics del programa recorden alguns dels consells més importants per prevenir les complicacions que poden produir-se en un viatge.


Gaudir d'un viatge, ja sigui per motius professionals o d'esbarjo, és el que tothom desitja. Per poc que es cuidin alguns petits detalls, el viatge serà més segur, i així es podrà viure més intensament. En els viatjes de llarga durada, la preparació prèvia és fonamental: recollir informació del lloc que es visitarà, les seves peculiaritats culturals, els costums, els serveis, les vies de comunicació i, sobretot, no descuidar-se la salut. Perquè també quan es viatja sempre és millor prevenir. Una visita prèvia al metge de capçalera aclarirà força dubtes: les vacunes recomanades; la medicació, si es pren, suficient per a tot el viatge; la contractació d'una assegurança mèdica, etc.


La doctora Montserrat Baré parla amb dos cooperants d'Enginyeria Sense Fronteres sobre els riscos de contraure malalties tropicals i de com fer una bona prevenció de malalties transmeses a través dels aliments. També es troba amb Sandra Canudas, consultora de viatges, que, després de fer la volta al món, ha publicat llibres d'ajuda, especialment per a dones que viatjen soles. Amb ella repassa uns quants consells per evitar les picades d'insectes, per equipar una farmaciola o per preparar la maleta amb el tipus de roba que cal dur en un viatge al tròpic.


La infermera Magda Tarrés visita un Centre de Vacunació Internacional per conèixer els consells i les vacunes recomanades. Tot seguit, a l'aeroport del Prat, es troba amb Jorge San Román, cap de cabina en vols transoceànics, que aconsella què menjar, com superar el "jet lag" i què fer per prevenir la síndrome de la classe turista.


I el doctor Jordi Schlaghecke repassa els consells bàsics per fer viatges per mar i per terra, assajant exercicis d'estirament per a les pauses de conducció i recordant senzilles precaucions en un càmping a l'hora de menjar o beure.


  • Programa Salut!
  • Idioma Català
  • Producció TVC
  • Any de producció 2009
  • Durada: 26min.
  • Àmbit Tutoria, Ciències naturals
  • Àrea Tutoria, Ciències de la naturalesa
  • Nivell Batxillerat Educació Primària Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa