Inici » Salut!

TutoriaCiències naturalsDeixar de fumar

Codi a embedir Copiar

Deixar de fumar

Deixar de fumar no és fàcil, però és possible. El programa "Salut!" dóna alguns consells per aconseguir-ho i mostra els beneficis que comporta deixar de fumar per a la salut.


Un 50 % de la població no ha fumat mai i un 17 % afirma haver-ho deixat; això vol dir que un 33 % és fumador actiu. L'OMS qualifica el tabaquisme com a malaltia addictiva crònica i per això les autoritats sanitàries impulsen polítiques de prevenció del consum i campanyes per deixar de fumar. Però tot i que les estratègies actuals es mostren efectives, l'èxit no està assegurat. Les estadístiques revelen reduccions significatives en el consum entre la població adulta masculina, i no tant en la femenina, sobretot per la incorporació de joves fumadores.


Deixar de fumar no és fàcil, però és possible. Cal sempre un esforç personal important. El més efectiu és trobar un bon motiu i, sovint, poder tenir l'ajuda dels professionals.


En aquest capítol, es mostra com molta gent aconsegueix deixar de fumar, es parla dels beneficis d'haver pres la decisió i es recorden alguns dels consells per fer més suportables les ganes de fumar i no recaure-hi.


La doctora Montserrat Baré parla amb Montserrat Elena, una metgessa que ja havia deixat de fumar i que ho vol tornar a intentar. També coneix Ramon Farran, un exfumador des de fa tres anys a qui va costar molt abandonar el tabac. Diu que, després d'aconseguir-ho, li ha canviat la vida. La doctora Baré també repassa els productes per deixar de fumar que ofereixen les farmàcies amb l'ajuda de la Cristina, una farmacèutica.


La infermera Magda Tarrés visita el CAP de Tremp, on la doctora Marisa Riart organitza sessions de deshabituació tabàquica. Ens recorda els beneficis de deixar de fumar en cas d'embaràs i parla amb una parella d'exfumadors que van prendre la decisió en el moment en què van plantejar-se tenir un fill.


El doctor Jordi Schlaghecke es desplaça fins a Tortosa per parlar sobre el tabac amb una colla de joves, fumadors i no fumadors. I assisteix a una reunió organitzada per la doctora Gràcia Garcia amb persones que han deixat el tabac fa una setmana i d'altres que ja fa tres mesos que no fumen.

  • Programa Salut!
  • Idioma Català
  • Producció TVC
  • Any de producció 2009
  • Durada: 26min.
  • Àmbit Tutoria, Ciències naturals
  • Àrea Tutoria, Biologia
  • Nivell Batxillerat Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa