Inici » Salut!

TutoriaEducació físicaPrevenir lesions de l'esport

Codi a embedir Copiar

Prevenir lesions de l'esport

En aquest capítol, l'espai "Salut!" dóna una sèrie de consells per prevenir les lesions quan es practica un esport o es fa exercici.


Gairebé la meitat dels catalans asseguren que practiquen algun tipus d'esport. En general, fer esport o exercici és una activitat beneficiosa per al nostre organisme. Però, sovint, per la poca pràctica que tenim d'un esport concret, per desconeixença o pel fet que el practiquem amb molta assiduïtat, estem exposats a patir-ne les seqüeles més negatives: les lesions.


Per prevenir-ho, la infermera Magda Tarrés visita Amposta. Allà es troba amb la Dorita, una dona que ha trobat l'alternativa a l'esport en el fet de caminar. Però aquesta activitat tampoc està exempta de riscos, i la Magda l'ajuda a identificar-los. La infermera també visita un poliesportiu on hi practiquen esport nens i joves en edat escolar. Els seus consells de prevenció els reparteix entre els practicants de bàsquet, de gimnàstica i de patinatge. I també descobreix quines poden ser les lesions d'una disciplina molt particular: l'esgrima.


Amb la doctora Montserrat Baré podem comprovar que una activitat mal feta pot ser l'origen de moltes lesions. I ho demostra en un entorn ben quotidià, el d'un gimnàs. La doctora explica què són els cruiximents i com es pot fer un senzill càlcul per saber a quina intensitat ha de treballar cadascú sense riscos de lesió. Després del gimnàs, la doctora Baré revela els riscos de la pràctica del futbol.


El doctor Jordi Schlaghecke és al Maresme i parla dels riscos de l'esport amb tot un expert, que, malauradament, també els ha viscut en primera persona: Rafael Jofresa, exjugador de bàsquet. Després es mou en bicicleta per Teià, acompanyat del grup excursionista de la localitat. Anar en bicicleta és una activitat beneficiosa i adequada per a totes les edats, però també cal tenir en compte uns petits consells per pedalar tranquils i sense risc de lesió. Acaba la jornada en un club de tenis, on parla de la lesió anomenada "colze del tenista".

  • Programa Salut!
  • Idioma Català
  • Producció TVC
  • Any de producció 2009
  • Durada: 26min.
  • Àmbit Educació física, Tutoria
  • Àrea Educació física, Tutoria
  • Nivell Batxillerat Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa