Inici » Resultats de cerca » Tarasca

TutoriaEducació artísticaCiències socialsFotògrafs. Nissaga Busquets (Niepce)

Codi a embedir Copiar

Fotògrafs. Nissaga Busquets (Niepce)

"Tarasca", dins la sèrie que dedica a nissagues de fotògrafs catalans, se centra en la nissaga dels Busquets (o Niepce), de Reus: quatre generacions de reporters i fotoperiodistes que també es dediquen al retrat.


El fotògraf Carles Busquets Boladeras és el tercer membre d'una nissaga de fotoreporters de Reus. Comparant les seves fotos amb les del seu pare, es pot veure com ha evolucionat la ciutat de Reus i edificis com la Casa Sindical, actual seu de la UGT del Baix Camp. Carles Busquets parla de les fotos destacades de la nissaga Niepce.


Durant la dècada del 1940, el pare d'en Carles va començar a viatjar per la comarca per fer fotos de carnet. Un decret del govern espanyol va crear el DNI l'any 1944. S'obria així un nou mercat per als Busquets. El pare es converteix en el fotògraf oficial i, a més de les fotografies de carnet, també fotografiava la gent i els pobles.


El pare d'en Carles va fer les fotos de l'arribada a l'estació de tren de Reus del ministre d'Obres Públiques l'any 1952; de la instal·lació del primer semàfor de Reus, a la plaça Prim, l'any 1954, i de l'actuació de Montserrat Caballé al Teatre Fortuny, representant "Madama Butterfly", l'any 1964.


Per la seva banda, Carles Busquets va fotografiar l'arribada de les despulles del general Prim a Reus l'any 1971. En va fer unes tres-centes fotografies. Altres reportatges seus són l'accident al càmping dels Alfacs, l'any 1978, o l'activitat de l'aeroport de Reus.


Per la seva banda, a la botiga Niepce hi treballa Ramon Garcia Busquets, nebot d'en Carles, que ara fa servir mitjans fotogràfics digitals.


I la filla d'en Carles, la fotògrafa Dolors Busquets Cherta, explica com és la seva feina i parla de les dificultats de fer retrats.

  • Programa Tarasca
  • Idioma Català
  • Producció TVC
  • Any de producció 2005
  • Durada: 27min.
  • Àmbit Tutoria, Educació artística, Ciències socials
  • Àrea Cultura audiovisual, Tutoria, Història, Educació visual i plàstica, Ciències socials
  • Nivell Batxillerat Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa