Inici » Al vostre gust

TutoriaTecnologiaCóc i coques / La flor amarga

Codi a embedir Copiar

Cóc i coques / La flor amarga

"Al vostre gust" dedica el capítol a les carxofes del Baix Llobregat i a les cireres del Baix Camp, mostra com es cultiven i com es poden aprofitar a la cuina.


Cóc i coques

La seva dolçor i l'intens color vermell que la caracteritza fan que la cirera posseeixi un encant especial que la converteix en una fruita molt cobejada. A finals de primavera, la seva presència en les tradicionals coques que s'elaboren per la diada de Corpus, a Reus i altres poblacions del Baix Camp, és sinònim de tardes dolces i berenars ensucrats.


L'equip del programa acompanya la professora de cuina Mariona Quadrada als trossos de Reus i rodalia per redescobrir una varietat de cirera, la negreta, que continua sent la més buscada a l'hora de farcir aquestes coques tan especials. A la seva escola, Taller de Cuina, de Reus, la Mariona demostra quines són les receptes més populars, com les de pa, la del cóc ràpid, o la de brioix, i quina és la millor manera de preparar-les.


I al recentment inaugurat espai enològic Monvínic, a Barcelona, el sommelier Cèsar Cànovas i el cuiner Sergi de Meià ofereixen una classe magistral de maridatge amb coques i postres dolces.La flor amarga

El programa també es trasllada fins al Baix Llobregat a la recerca d'un dels seus productes d'horta més conegut: la carxofa. Als seus horts de Sant Joan Despí, el pagès Rafael Navarro explica les singularitats d'aquesta planta quan es cultiva seguint mètodes ecològics. Navarro, a més, converteix la carxofa en un producte de proximitat a través de la seva cooperativa, que, com d'altres, es dedica a portar les hortalisses directament al consumidor.


Per fer front a la sempre complicada comercialització, s'està tramitant l'obtenció d'una Indicació Geogràfica Protegida (IGP) per a la carxofa del Prat. Un segell de qualitat que avala les carxofes d'aquesta població i d'altres de pròximes.


A Mercabarna, Joan Ribes, de la Cooperativa del Prat, ensenya com es reconeixen les carxofes fresques. I, finalment, en una de les cuines més prestigioses del país, la del cuiner Xavier Pellicer, al restaurant Àbac, es mostra la cara més gastronòmica i més irresistible de les carxofes.

  • Programa Al vostre gust
  • Idioma Català
  • Producció TVC, Benecé
  • Any de producció 2009
  • Durada: 26min.
  • Àmbit Tecnologia, Tutoria
  • Àrea Tecnologia, Tutoria
  • Nivell Batxillerat Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa