Inici » Resultats de cerca avançada » El medi ambient

TutoriaTecnologiaCiències naturalsTècnics per a les energies renovables

Codi a embedir Copiar

Tècnics per a les energies renovables

El sector de les energies renovables viu un procés intens de desenvolupament, però pateix la manca de personal amb experiència. "El medi ambient" parla de diverses alternatives per solucionar aquest problema.


Al polígon industrial de Domeny, a Girona, operaris de l'empresa Ecostream instal·len panells solars al terrat de les naus de Planella i Fills i d'Additio. L'empresa, que pertany al grup Econcern, s'ocupa de tot el procés: des dels estudis previs fins al manteniment de la planta.


Els seus tècnics són enginyers superiors de diverses especialitats. Però a l'empresa li costa trobar gent amb experiència en energies renovables. Moltes vegades contracten gent jove que la mateixa empresa acaba de formar.


A la seu d'Ecotècnica, a Barcelona, hi treballen enginyers superiors de totes les branques, ja que l'empresa s'ocupa de totes les etapes del disseny, fabricació i explotació de parcs eòlics. La majoria són persones joves, atretes per una especialitat d'alta tecnologia i amb implicacions ambientals. Però amb un sector consolidat i de prestigi internacional, EolicCat, associació que agrupa gairebé la totalitat de les empreses d'energia eòlica de Catalunya, demana una titulació específica en energies renovables.


Una titulació que ara com ara no existeix, però que s'intenta suplir d'una altra manera a la Universitat Politècnica de Catalunya. Al terrat de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Industrial de Barcelona s'hi pot trobar un exemple: una instal·lació híbrida amb un grup fotovoltaic i un aerogenerador. A més, el Pla Sostenible 2015 té com a objectiu, entre altres coses, assolir que tots els titulats de la Politècnica, de qualsevol carrera o especialitat, siguin conscients dels temes de sostenibilitat i els tinguin presents en la seva activitat professional diària.


  • Programa El medi ambient
  • Idioma Català
  • Producció TVC
  • Any de producció 2008
  • Durada: 3min.
  • Àmbit Tecnologia, Tutoria, Ciències naturals
  • Àrea Tutoria, Ciències de la naturalesa, Tecnologia industrial
  • Nivell Batxillerat Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa