Inici » Una mà de contes

Llengües i literaturaTatxí Tatxó i la draga Draga

Codi a embedir Copiar

Tatxí Tatxó i la draga Draga

A "Txatxí Tatxó i la draga Draga", els protagonistes no segueixen els rols tradicionals dels contes de prínceps i princeses. Jaume Sisa posa música en directe a aquesta narració del programa "Una mà de contes", il·lustrada a partir de joguines i objectes quotidians.


Hi havia una vegada un cavaller que anava tot sol pel món. Però no era un cavaller qualsevol. A aquest cavaller no li agradaven gens ni les batalles ni les guerres, ni les llances ni les destrals. Aquest cavaller es deia Jordi.


El que més li agradava al cavaller Jordi era rodar món amb el seu cavall, que es deia Tatxí Tatxó, i conèixer gent i països nous. Però el Tatxí Tatxó s'avorria com una ostra, perquè ell es delia per lluitar contra monstres, córrer com el llamp i participar en tornejos.


Tot fent camí, un bon dia van arribar a un país molt llunyà on vivien una princesa i un drac. La princesa d'aquell país es deia Berta i no era pas una princesa d'aquelles que jeuen en coixins i tot el dia es pentinen, es vesteixen de seda i es posen coloret a la punta del nas. A la Berta li agradava bellugar-se, viure aventures, córrer, saltar, nedar i lluitar contra els monstres.


Un dia, la Berta es va escapar del castell del seu pare, va anar a una cova on vivia un drac, per lluitar-hi i guanyar-lo. El drac, en veure la Berta, li va demanar per què havia vingut.


La Berta va respondre que venia a lluitar amb ell. Però el drac es va arronsar, perquè no tenia ganes de lluitar amb ningú. No era un drac, era una draga, dormia hores i hores, feia el mandra panxa enlaire i només sortia de la cova per menjar maduixes de bosc.


La draga Draga, que aquest era el seu nom, no era gens dolenta, no espantava els pagesos, no es cruspia les princeses. Era una draga molt molt tranquil·la, i la Berta no sabia què fer, perquè dos no es barallen si un dels dos no ho vol.


La Berta va decidir quedar-se a viure a la cova amb la draga i així passaven els dies: la draga feia la migdiada tot el dia i la Berta tocava la guitarra tan malament com sabia.


Quan la princesa Berta va saber que el Jordi i el Tatxí Tatxó havien arribat a les seves terres, va sortir a buscar-los perquè el cavaller Jordi lluités contra la draga Draga.


Quan els va trobar, la Berta li va dir al cavaller Jordi molt contenta que anés tot seguit a la cova a lluitar contra la draga Draga. Al Jordi no li va fer gens de gràcia, però el Tatxí Tatxó no s'hi veia de content, perquè per fi lluitaria contra un drac.


El Jordi i el Tatxí Tatxó van entrar a la cova on vivia la draga Draga. I el Jordi, amb moltíssima mandra, es va encarar amb la draga. Però la draga va badallar i es va gratar la panxa, perquè no tenia la més mínima intenció de lluitar. I el Jordi tampoc, aquesta és la veritat.


El Tatxí Tatxó estava que treia foc pels queixals. Va cridar el seu amo, el cavaller Jordi, i li va demanar que es comportés com un cavaller. Però el Jordi no en tenia gens de ganes.


El Tatxí Tatxó va sortir a buscar la princesa Berta més empipat que una mona, perquè ja en començava a estar tip, d'aquell cavaller tan pacífic.


A dins de la cova, el cavaller Jordi va trobar que la Draga era una dragueta ben bufona, molt mansa i molt simpàtica, i de seguida es van enamorar. I quan la Draga li va demanar que li fes un petó, el Jordi no s'ho va pensar dos cops.


Mentrestant, la Berta i el cavall també feien petar la xerrada. La Berta va veure que el Tatxí Tatxó era com ella, que també li agradava córrer món buscant aventures i lluitant contra els monstres. De seguida es van fer amics i van veure que seria millor marxar plegats i que el Jordi es quedés a viure amb la draga Draga. I per celebrar-ho, es van fer un petó.


A partir d'aquell dia, la princesa Berta va cavalcar per tots els països, regnes i comtats, i es va enfrontar amb tots els dracs que es va trobar.


 • Programa Una mà de contes
 • Idioma Català
 • Producció TVC
 • Any de producció 2007
 • Durada: 8min.
 • Àmbit Llengües i literatura
 • Àrea Llengua catalana i literatura
 • Nivell Educació Primària
 • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

 • Adéu, rodetes!

  Adéu, rodetes!

  Llengües i literatura, Tutoria, Ciències naturals, Educació artística, Ciències socials | EI, EP
 • Aladí i la llàntia meravellosa

  Aladí i la llàntia meravellosa

  Llengües i literatura, Educació artística | EP
 • Bona nit, Jesús

  Bona nit, Jesús

  Llengües i literatura, Tutoria, Ciències naturals, Educació artística, Ciències socials | EI, EP
 • Cantar com els àngels

  Cantar com els àngels

  Llengües i literatura, Tutoria, Ciències naturals, Educació artística, Ciències socials | EI, EP
 • Carolina i el tió

  Carolina i el tió

  Llengües i literatura, Tutoria, Ciències naturals, Educació artística, Ciències socials | EI, EP

Audiovisuals relacionats

Programació educativa