Inici » Posa't en forma

TutoriaEducació físicaGuanya vitalitat

Codi a embedir Copiar

Guanya vitalitat

Per dotar el nostre cos de l'energia que necessita, l'espai "Posa't en forma" ha preparat una classe de gimnàstica amb pilotes gegants, les "fitballs". El programa també parla de la pràctica de l'aeròbic salsa.


La monitoria d'activitats dirigides i presentadora del programa, Anna Castellet, proposa diversos exercicis per guanyar vitalitat. Al llarg de la classe, fa servir la "fitball", una pilota gegant, per fer exercicis de natges, braços i abdomen.


Els músculs i els òrgans del cos necessiten oxigen per funcionar correctament i el sistema cardiorespiratori ens el fa arribar. Quan fem exercici, augmenta la demanda d'oxigen i el cor ha de bombejar més sang per distribuir aquest oxigen a tot l'organisme. A més, els pulmons han d'expandir-se més per rebre més quantitat d'aire. Si acostumem el cor a una activitat aeròbica regular, l'estarem enfortint i en millorarem el rendiment, ja que farem que aquest múscul sigui capaç de fer arribar més oxigen amb una freqüència cardíaca més baixa. Alhora, el reg sanguini es tornarà més eficient, perquè el capil·lars es dilaten i reparteixen millor l'oxigen de la sang, mentre que els pulmons es tornen més elàstics i incrementen la seva capacitat.


A la sala de fitness, Sergi Martín, entrenador personal, presenta una màquina el·líptica per realitzar un exercici cardiovascular que imita l'acció de córrer. I Ismael Fernández, encarregat d'Intemperie, parla sobre els GPS per practicar esport a l'aire lliure.


D'altra banda, l'Anna també practica aeròbic salsa al costat de la monitora Carol López.


Finalment, es destaca que una bona alimentació aporta energia i vitalitat en els canvis d'estació. Els canvis d'estació, sobretot l'arribada de la primavera i de la tardor, afecten molta gent físicament i també pel que fa a l'estat d'ànim. Una dieta sana pot minimitzar aquests efectes, alhora que cuidem el nostre cor.

  • Programa Posa't en forma
  • Idioma Català
  • Producció TVC, Triacom Audiovisual
  • Any de producció 2007
  • Durada: 16min.
  • Àmbit Educació física, Tutoria
  • Àrea Educació física, Tutoria
  • Nivell Batxillerat Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa