Inici » Posa't en forma

TutoriaEducació físicaAugmenta resistència

Codi a embedir Copiar

Augmenta resistència

"Posa't en forma" proposa una classe de gimnàstica en què es fan diversos exercicis sobre bicicleta estàtica combinats amb música. El programa també descobreix els secrets de la pràctica de l'"aquabox".


La monitora d'activitats dirigides i presentadora del programa, Anna Castellet, ha preparat una activitat en què es fa servir la bicicleta estàtica. Aquesta activitat es coneix amb el nom de "spinning" o "aeròbic amb bicicleta". La bicicleta que es fa servir té una roda d'inèrcia i un sistema per regular la resistència desitjada. En aquesta activitat, la música hi té un paper molt important, ja que s'ha d'adaptar el ritme de pedaleig al de la música. És recomanable fer servir un pulsòmetre per controlar la freqüència cardíaca.


La freqüència cardíaca és el nombre de contraccions que fa el cor cada minut, és a dir, les vegades que aquest múscul s'omple i es buida de sang per bombejar-la cap als pulmons i, una vegada oxigenada, transportar-la a tot el cos. Quan es practica esport, aquestes pulsacions augmenten, per això és molt important calcular quin és el ritme cardíac màxim per adequar la intensitat de l'esforç del cor al tipus d'activitat que es fa. Per tant, per enfortir el cor, cal fer cada dia algun tipus d'exercici aeròbic.


A la sala de fitness, l'entrenador personal Sergi Martín mostra com fer servir la màquina d'"step" per millorar el to muscular de tot el cos. I Dani Pérez, encarregat de ProBike, parla sobre el vestuari més adient per anar en bicicleta.


D'altra banda, Lorenzo Ruiz, monitor d'activitats aquàtiques, mostra a la presentadora del programa una nova disciplina de gimnàstica que es practica dins l'aigua: l'"aquabox". Es tracta d'un entrenament cardiovascular que es fa a l'aigua en què s'apliquen tècniques de boxa i "kick-boxing".


  • Programa Posa't en forma
  • Idioma Català
  • Producció TVC, Triacom Audiovisual
  • Any de producció 2007
  • Durada: 16min.
  • Àmbit Educació física, Tutoria
  • Àrea Educació física, Tutoria
  • Nivell Batxillerat Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa