Inici » Posa't en forma

TutoriaEducació físicaAgafa forces

Codi a embedir Copiar

Agafa forces

Per tonificar el cos i millorar la condició física, l'espai "Posa't en forma" ha preparat una classe especial. A més, en aquest capítol, es parla de la pràctica del waterpolo.


Anna Castellet, monitora d'activitats dirigides, proposa, d'entrada, un exercici cardiovascular amb l'"step" per millorar la condició física. Tot seguit fa un treball de bíceps de manera localitzada, fent servir les manuelles. I, més endavant, mostra com fer un exercici de tonificació de cames.


El bíceps braquial és el múscul més potent del braç. Les seves funcions principals són flexionar el braç pel colze i girar l'avantbraç per ensenyar el palmell de la mà. També actua quan s'aixequen el braços. Amb uns bíceps forts, s'evita sobrecarregar les articulacions del colze i l'espatlla, a més de prevenir les lesions a l'avantbraç quan s'agafen objectes pesants o es fan moviments repetitius amb les mans.


A la sala de fitness, l'entrenador personal Sergi Martín mostra una màquina per tonificar els bíceps. I Robert Arnés, de Cuylás Esport, explica quins són els millors teixits per a la roba d'esport.


D'altra banda, Javier Aznar, entrenador de waterpolo, dóna unes nocions bàsiques a la presentadora per poder jugar a aquest esport.


Finalment, es destaca que el potassi és un mineral indispensable per al cor. El potassi funciona en tres processos fonamentals per al funcionament normal del cos: el metabolisme; les contraccions del cor, dels músculs i del sistema nerviós, i el balanç d'aigua de l'organisme. Es recomana fer una dieta amb un alt contingut en potassi, ja que és el mineral més important en la regulació de la funció elèctrica del cor. A més, una dieta amb més potassi i menys sodi ajudarà a prevenir el desenvolupament de la tensió arterial elevada i a reduir-ne els problemes associats. Els principals aliments que aporten potassi són la carn, la fruita seca, els llegums, diversos tipus d'hortalisses i verdures i fruites com ara el plàtan o l'alvocat.

  • Programa Posa't en forma
  • Idioma Català
  • Producció TVC, Triacom Audiovisual
  • Any de producció 2007
  • Durada: 16min.
  • Àmbit Educació física, Tutoria
  • Àrea Educació física, Tutoria
  • Nivell Batxillerat Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa