Inici » Posa't en forma

Educació físicaMares recents

Codi a embedir Copiar

Mares recents

"Posa't en forma" ha preparat una classe de gimnàstica especial dedicada a les mares recents per recuperar la forma física.


La presentadora del programa, Anna Castellet, proposa diversos exercicis de tonificació general del cos, ideals per recuperar la forma física i la figura després del part. Al llarg de la classe també es treballa de manera específica l'abdomen i el sòl pelvià.


El sòl pelvià és el grup de músculs situats a la zona perineal que sostenen la part baixa de l'abdomen i formen una base on es recolzen la bufeta, el recte i, en el cas de les dones, l'úter i la matriu. Per tant, són imprescindibles per a un bon funcionament dels òrgans genitals i per estabilitzar la pelvis. També serveixen per caminar, estar rectes o asseguts o per orinar. Si els músculs no es treballen, es poden atrofiar i perdre la capacitat de contraure's i distendre's. Amb una zona perineal debilitada, es pot patir incontinència urinària quan es fa un esforç físic o s'esternuda. En les dones, aquestes disfuncions es poden agreujar després de l'embaràs i del part.


A la sala de fitness, Sergi Martín, entrenador personal, presenta una màquina per tonificar la musculatura de la cintura. I Àstrid Rosell, d'Aerobic & Fitness, parla de la "fitness ball" o "fitball", la pilota de condicionament físic. Aquest producte és originari de Suïssa i es feia sevir en l'àmbit de la rehabilitació i de la fisioteràpia. Actualment, el seu ús s'ha ampliat, i es fa servir per a problemes d'esquena i de mobilitat o entre la tercera edat i dones embarassades. Amb la "fitball", es poden fer treballs de força, de coordinació i d'equilibri.


Uns exercicis que es poden fer per recuperar la zona de l'abdomen i el sòl pelvià després de tenir un fill són els del mètode Pilates. La presentadora del programa entrevista Anuska Peguero, monitora de Fit Pilates, que ensenya a fer exercicis d'aquesta modalitat.


D'altra banda, es recorda que, durant el període d'alletament, les mares han de fer una ingesta extra de llet i dels seus derivats.

  • Programa Posa't en forma
  • Idioma Català
  • Producció TVC, Triacom Audiovisual
  • Any de producció 2007
  • Durada: 16min.
  • Àmbit Educació física
  • Àrea Educació física
  • Nivell Batxillerat
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa