Inici » Valor afegit

Ciències socialsMés crisi, més delinqüència? / Es refunda el capitalisme? / Els preus dels habitatges

Codi a embedir Copiar

Més crisi, més delinqüència? / Es refunda el capitalisme? / Els preus dels habitatges

"Valor afegit" analitza si la crisi fa augmentar la delinqüència. El programa també visita la City de Londres per parlar amb alguns financers sobre el futur del capitalisme i valora el descens del preu dels habitatges.


Més crisi, més delinqüència?

La crisi econòmica incideix en tots els aspectes de la vida de les persones i el programa es pregunta què hi ha de cert en el tòpic popular que vincula la crisi amb l'augment de la inseguretat ciutadana.


El reportatge segueix una patrulla dels Mossos d'Esquadra de Badalona durant una jornada, i s'hi constata l'aparició de nous delinqüents. També es pregunta a presidiaris que es troben en règim obert sobre la seva experiència.


La visió més general l'aporten un sociòleg de la Universitat de Barcelona i el secretari de Seguretat de la Generalitat. Oficialment, els actes delictius han augmentat un 1 % en l'últim any i es parla d'una situació de contenció. Des del camp dels experts independents es diu que, si bé no hi ha una relació mecànica entre atur i delinqüència, sí que hi pot haver un empitjorament de la inseguretat ciutadana si la crisi s'agreuja i es deterioren els controls socials sobre les actituds de les persones.Es refunda el capitalisme?

La recent cimera del G-20 a Londres ha deixat l'interrogant obert sobre la refundació del capitalisme. "Valor afegit" aprofita la cimera per ficar-se a la boca del llop de l'especulació financera. I en plena City de Londres, el programa conversa amb alguns d'aquests especuladors, que mouen milers de milions de dòlars a l'any.Els preus dels habitatges

Es torna a fer el saló Construmat, la fira més important d'un sector que passa per un dels moments més difícils de la història. El president de l'Institut Gaudí de la Construcció, Jordi Balagué, valora si s'està notant aquesta situació en el preu dels pisos, en quin tipus d'habitatges i a quins preus es construiran a partir d'ara.

  • Programa Valor afegit
  • Idioma Català
  • Producció TVC
  • Any de producció 2009
  • Durada: 24min.
  • Àmbit Ciències socials
  • Àrea Economia de l'empresa, Economia, Ciències socials
  • Nivell Batxillerat Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa