Inici » Sapientíssims

Ciències socialsCiències naturalsSapientíssims

Codi a embedir Copiar

Sapientíssims

"Sapientíssims" fa un viatge virtual al passat més llunyà de la història de Catalunya. Des del primer humà conegut, anomenat "Aragó XXI", trobat a Talteüll i datat en 450.000 anys d'antiguitat, fins a la fundació de la ciutat d'Empúries pels grecs foceus, durant el segle VI abans de Crist.


El documental se centra en vuit moments de l'evolució cultural de la humanitat i en diverses localitzacions geogràfiques del país:


- El paleolític inferior, a la cova de l'Aragó, a Talteüll, al Rosselló.

- El paleolític mitjà, a l'abric Romaní de Capellades, a l'Anoia.

- El paleolític superior, a la cova del Parco, a la Noguera.

- L'esclat de l'art rupestre llevantí, a la roca dels Moros del Cogul, a les Garrigues, i a la serra de la Pietat d'Ulldecona, al Montsià.

- El neolític, al poblat de la Draga de Banyoles, al Pla de l'Estany.

- El megalitisme, a la cova del Moro de la Llanera, al Solsonès.

- L'època dels metalls, amb la fundició d'una destral de bronze per part de l'equip d'arqueòlegs experimentals d'Arqueolític.

- La fundació de la primera ciutat, a Empúries, a l'Alt Empordà.


El programa pretén aproximar-se a la realitat que van viure aquells grups humans i, alhora, donar resposta a algunes preguntes: com eren, com caçaven, com es vestien, com es pentinaven, com feien foc, com escorxaven un cavall, com feien una destral, quines cerimònies celebraven, com construïen una canoa, com cosien, com enterraven els morts, com cuinaven, com cuidaven el infants i els malalts, quins colors utilitzaven o com segaven el blat.


Totes aquestes accions han estat escenificades amb figurants. La utilització de l'última generació de tècniques infogràfiques ha fet possible recrear el clima, la fauna i l'hàbitat d'aquests 450.000 anys d'història.

  • Programa Sapientíssims
  • Idioma Català
  • Producció TVC
  • Any de producció 2000
  • Durada: 38min.
  • Àmbit Ciències naturals, Ciències socials
  • Àrea Ciències socials, Biologia
  • Nivell Batxillerat Educació Secundària Obligatòria

Àrea professorat

Audiovisuals relacionats

Programació educativa