Inici » Tecnologia / digital

TecnologiaAlgunes curiositats de Youtube

Codi a embedir Copiar

Algunes curiositats de Youtube

Cada dia fem servir més el lloc web YouTube per penjar-hi tot tipus de vídeos. L'empresa calcula que es pugen 15 hores de vídeo cada minut, aproximadament.


El web TubeMogul.com facilita la tasca de pujar vídeos a la xarxa. I no només a YouTube. Aquesta aplicació també permet afegir-ne a Vimeo, Yahoo, MySpace, Metacafe i Viddler, entre d'altres. D'aquesta manera t'estalvies el temps d'omplir els formularis de tots aquests webs i de pujar-hi el material. El registre gratuït permet pujar fins a 100 vídeos al mes que no arribin als 300 Mb.


Una aplicació menys útil però també molt espectacular és YouCube, una creació de l'artista digital Aaron Meyers. Només cal afegir els enllaços de fins a 6 vídeos de YouTube i el web en col·loca un a cadascuna de les cares d'un cub en tres dimensions. Amb el ratolí pots fer voltar el cub i, en funció de quina cara veus, sentiràs l'àudio del vídeo corresponent. A més, a YouCube pots enviar enllaços als cubs que has creat o veure els dels altres usuaris.


TubeMogul i YouCube són algunes de les moltes aplicacions curioses que funcionen amb YouTube. Un web que es preveu que ben aviat estarà en català.

  • Programa Tecnologia / digital
  • Idioma Català
  • Producció CCMA
  • Any de producció 2009
  • Durada: 1min.

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa