Inici » El paisatge favorit de Catalunya

TutoriaCiències socialsVall de Núria / Collsacabra / Delta de l'Ebre

Codi a embedir Copiar

Vall de Núria / Collsacabra / Delta de l'Ebre

En aquesta edició d'"El paisatge favorit de Catalunya", l'actor Toni Albà recorda els seus estius a la vall de Núria, el periodista Antoni Bassas mostra els encants del Collsacabra i el cantant Artur Gaya, "Quico el Célio", descobreix per què l'apassiona el delta de l'Ebre.


Vall de Núria. Toni Albà

La vall de Núria, al bell mig dels Pirineus, és un dels racons més coneguts i populars de Catalunya. Pics de prop de 3.000 metres d'altitud, torrenteres sorolloses i isards curiosos omplen aquest escenari. A Núria, les primaveres són acolorides i els hiverns, blancs. A més d'aquest entorn natural privilegiat, hi ha el santuari, un lloc de pelegrinatge obligat per als fidels de la Mare de Déu de Núria.


L'actor Toni Albà hi estiuejava de petit amb la família. Els seus records són en blanc i negre, però no ha oblidat la lluminositat dels boscos, l'alegria de les excursions i les descobertes que va fer quan era un nen. De la mà del còmic, es fa un viatge sentimental per la vall, en què surten verges segrestades, boires amenaçadores, pastors que es tornen sants i el burro català.Collsacabra. Antoni Bassas

El periodista Antoni Bassas descobreix la postal del seu descans, el Collsacabra, un tros de la Catalunya interior a mig camí dels Pirineus. Un paisatge marcat per cingles imponents, per l'espectacle dels salts d'aigua i pel pantà de Sau. Un lloc on, com recorda el periodista, el temps passa més a poc a poc.


Entre altres coses, sentim la veu d'aquells que encara recorden com era la vall de Sau abans que quedés negada pel pantà i la de veïns il·lustres, com l'intel·lectual Raimon Panikkar.Delta de l'Ebre. Artur Gaya, "Quico el Célio"

El delta de l'Ebre ha estat sempre una terra de lluitadors. Sobreviure en un terreny tan dur i advers, mantenint respectuosament la seva bellesa natural, té un gran mèrit. Al Delta es pot sentir la tranquil·litat que hi han trobat els centenars d'ocells que hi descansen o habiten i, alhora, descobrir les meravelles d'aquest territori d'arrossaires i pescadors.


Artur Gaya, també conegut artísticament com Quico el Célio, és un defensor absolut de les Terres de l'Ebre, de la seva bellesa, de les seves tradicions i la seva gent. Amb ell, viatgem pels deserts, els arrossars, les llacunes i les platges d'aquesta zona màgica, a la qual l'Artur ha dedicat moltes cançons.
  • Programa El paisatge favorit de Catalunya
  • Idioma Català
  • Producció TVC, Four Luck Banana
  • Any de producció 2009
  • Durada: 47min.
  • Àmbit Tutoria, Ciències socials
  • Àrea Tutoria, Geografia, Ciències socials, Coneixement del medi: social i cultural
  • Nivell Batxillerat Educació Primària Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa