Inici » Quèquicom

TutoriaTecnologiaCiències naturalsCosmètica contra el temps

Codi a embedir Copiar

Cosmètica contra el temps

"Quèquicom" prova una crema antiarrugues de darrera generació que s'ha formulat al Parc Científic de Barcelona. El programa també explica com es poden combatre les taques pròpies de l'edat, què es pot fer per tenir una pell ben hidratada i com funcionen les tovalloletes autobronzejadores.


La reportera del programa, Anna Lasaga prova una crema antiarrugues d'última generació que s'ha formulat al Parc Científic de Barcelona i que Infinitec, una empresa d'investigació cosmètica del parc, ha desenvolupat a través d'un principi actiu que estimula la producció de col·lagen.


Durant un mes, Anna Lasaga s'ha aplicat aquesta crema per provar científicament si, efectivament, li disminueixen les arrugues que envolten els ulls, és a dir, les potes de gall. Aquesta crema té un cost molt elevat perquè fa servir l'or com a vehicle per penetrar a la pell. La reportera pregunta als especialistes si, realment, hi ha diferència entre les cremes segons el preu.


Però, a més d'arrugues, amb els anys surten també taques a la pell, que es poden fer desaparèixer amb un làser específic. La doctora especialista Montse Serra aplica làser a la pell de la reportera per mostrar com, amb aquesta tecnologia, es poden cremar les capes més internes de l'epidermis sense afectar la part més externa. Així es recupera la pigmentació original de la zona.


En qualsevol cas, tothom aconsella protecció solar i una bona hidratació. I des del plató, el presentantor del programa, Marc Boada, explica com actuen les cremes hidratants i què es pot fer per tenir una pell ben hidratada. A més, mostra com funcionen les tovalloletes autobronzejadores, que tenen una substància que reacciona químicament amb els greixos i àcids de la pell i l'enfosqueixen, però no ofereixen cap protecció contra el sol.


  • Programa Quèquicom
  • Idioma Català
  • Producció TVC
  • Any de producció 2009
  • Durada: 22min.
  • Àmbit Tecnologia, Tutoria, Ciències naturals
  • Àrea Tecnologia, Tutoria, Ciències de la naturalesa
  • Nivell Batxillerat Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa