Inici » Tarasca

Educació artísticaCiències socialsGirona, ciutat d'imatges

Codi a embedir Copiar

Girona, ciutat d'imatges

La ciutat de Girona va ser bastida amb pedra, una pedra que li dóna l'estètica actual. "Tarasca" intenta esbrinar com s'han salvat tants i tants edificis d'altres èpoques, després que els seus carrers hagin patit, les últimes dècades, profundes transformacions.


La funció de Girona és la d'exercir de plaça major de la comarca. La ciutat ha passat per una transformació miraculosa, però ha sabut mantenir les peculiaritats que li donen personalitat.


Els ciutadans han reinventat la seva imatge diverses vegades al llarg del temps i els cineastes gironins han plasmat la ciutat en les seves pel·lícules. A Girona, el tòpic de ciutat provinciana, grisa i negra, ja queda molt enrere.


La catedral és el símbol més conegut de Girona, fruit d'una rica i pròspera ciutat medieval. És un monument caracteritzat per l'originalitat de la seva nau única. També és únic al món el Tapís de la Creació, brodat al segle XI i exposat a la catedral.


El barri vell de Girona ha sobreviscut, fins avui, a guerres i destruccions. També són un símbol de la ciutat les muralles, recuperades com a passeig. D'altra banda, la Devesa, un bosc urbà de grans plataners, és un dels espais que han marcat més la personalitat de Girona.


La recuperació del conjunt monumental ha afavorit l'afluència de turistes que busquen una oferta de qualitat. Després del "boom" turístic dels anys 60, l'aeroport de Girona va estar a punt de desaparèixer. Ara, però, experimenta una nova revifalla, de manera que la ciutat està perfectament comunicada amb altres ciutats europees.


Girona ha estat tradicionalment una cruïlla de comunicacions, un pas natural entre Catalunya, França i Espanya. La ciutat, que sempre ha tingut vocació de centre, era l'origen de dues línies de ferrocarril de via estreta, que travessaven amb tranquil·litat el camí fins a Olot i Palamós. Ara, l'antic traçat del carrilet s'ha transformat en una via verda.

  • Programa Tarasca
  • Idioma Català
  • Producció TVC
  • Any de producció 2004
  • Durada: 26min.
  • Àmbit Educació artística, Ciències socials
  • Àrea Història de l'art, Ciències socials
  • Nivell Batxillerat Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa