Inici » Valor afegit

Ciències socialsTecnologiaAndorra, els canvis del futur / Calçats Munich / El futur econòmic

Codi a embedir Copiar

Andorra, els canvis del futur / Calçats Munich / El futur econòmic

Andorra s'ha vist involucrada en la polèmica dels paradisos fiscals i ara té davant una reconversió econòmica. "Valor afegit" en parla en aquest capítol, que també tracta del nou rumb que ha pres l'empresa Calçats Munich i de la celebració, a Sitges, de la tradicional trobada del Cercle d'Economia.


Andorra, els canvis del futur

Andorra acaba de canviar de govern i per primera vegada hi ha un executiu encapçalat pel partit socialdemòcrata. Un canvi que arriba en un context de forta pressió internacional per posar fi a l'opacitat fiscal del país.


El nou cap de govern d'Andorra, Jaume Bartumeu, s'ha refermat en la idea de l'aixecament parcial del secret bancari: només donaran informació a la hisenda espanyola quan hi hagi una demanda sobre un cas concret.


En un país habitat per 80.000 persones, hi ha cinc entitats bancàries, amb una seixantena d'oficines i 1.300 empleats. Tots els bancs junts tenen uns dipòsits de clients de 10.000 milions d'euros, una xifra impossible d'explicar si no és pels diners dels estrangers.


Però el futur econòmic d'Andorra també passa per la generació de noves activitats, per la regulació dels drets laborals i per més protecció del medi ambient.Munich, combinar vambes i luxe

Quan ja semblava que tot estava inventat en el món de les sabatilles esportives, i que no es podia fer res davant de la competència asiàtica, fa deu anys, Calçats Munich, una petita empresa familiar catalana, es va reinventar. A Munich, van apostar per unes sabatilles de disseny, amb colors, nous materials i preus no gens barats. I ho van encertar, tal com explica Xavier Berneda, director de màrqueting i nét del fundador de Munich.Reflexions sobre el futur econòmic

El Cercle d'Economia ha tornat a reunir la flor i nata del món econòmic en les tradicionals trobades de Sitges. Ja fa tres anys, el 2006, "Valor afegit" va anar a les jornades per preguntar als experts si era sostenible una economia d'èxit com aleshores l'espanyola, basada en un model de totxo i turistes. Ara, que ja s'ha vist l'explosió de la bombolla, el programa torna a les jornades per preguntar quins nous models econòmics poden ser més sostenibles.

  • Programa Valor afegit
  • Idioma Català
  • Producció TVC
  • Any de producció 2009
  • Durada: 27min.
  • Àmbit Tecnologia, Ciències socials
  • Àrea Economia de l'empresa, Tecnologia, Economia, Història del món contemporani, Ciències socials
  • Nivell Batxillerat Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa