Inici » Valor afegit

Ciències socialsTecnologiaEnergies renovables / Sónar / Joan Miquel Oliver

Codi a embedir Copiar

Energies renovables / Sónar / Joan Miquel Oliver

Les energies renovables poden ser un dels motors per superar la crisi econòmica. "Valor afegit" analitza les possibilitats d'aquest sector, conversa amb els organitzadors del festival Sónar i esbrina com s'organitza l'economia personal el músic mallorquí Joan Miquel Oliver.


Renovables: noves conquestes a la vista

Històricament, la tecnologia no ha estat un punt fort de l'economia espanyola. Però ha hagut de ser el president dels Estats Units, Barack Obama, amb les seves al·lusions a Espanya, qui finalment ha fet obrir els ulls a l'evidència que sí que hi ha una tecnologia en què les empreses espanyoles són un punt de referència mundial: les energies renovables, tant la solar com l'eòlica.


El sector de les energies renovables pot ser un bon motor de la recuperació econòmica. El reportatge analitza fins a quin punt és sòlid aquest lideratge espanyol al món, quants llocs de treball pot generar aquest nou sector i si Catalunya, que en va ser la pionera, ha acabat perdent pistonada.Sónar, "made" in Catalunya

La indústria musical passa per un dels pitjors moments per culpa de la pirateria. Però, dins el sector, els concerts i els festivals aguanten bé, perquè són capaços d'oferir una experiència única i impossible d'aconseguir a través d'un web. A Barcelona, un dels primers festivals de música que s'hi van organitzar va ser el Sónar, dedicat a la música avançada, que s'ha convertit en una de les marques de referència de la indústria cultural catalana. Per parlar d'aquest festival, el programa entrevista Ricard Robles i Enric Palau, dos dels tres socis d'Advanced Music, l'empresa que està al darrere de l'organització del Sónar.El "sentit comú" de Joan Miquel Oliver

Està reconegut com un dels compositors i lletristes més polifacètics dels últims temps. Joan Miquel Oliver treballa en solitari i amb els també mallorquins Antònia Font. Joan Miquel Oliver explica com s'organitza econòmicament i aclareix que la crisi no l'afecta gaire.

  • Programa Valor afegit
  • Idioma Català
  • Producció TVC
  • Any de producció 2009
  • Durada: 26min.
  • Àmbit Tecnologia, Ciències socials
  • Àrea Economia de l'empresa, Tecnologia, Economia, Ciències socials
  • Nivell Batxillerat Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa