Inici » El paisatge favorit de Catalunya

Ciències socialsVall d'Aran / Cadaqués / Priorat

Codi a embedir Copiar

Vall d'Aran / Cadaqués / Priorat

"El paisatge favorit de Catalunya" mostra els racons preferits del músic Pau Donés, a la Vall d'Aran; de la periodista Helena Garcia Melero, a Cadaqués, i del productor de vi Álvaro Palacios, al Priorat.


Vall d'Aran. Pau Donés

Un terç del territori de la Vall d'Aran es troba a més de 2.000 metres d'altitud. A tocar del cel, des dels seus cims o des de les pastures més impressionants, la Vall d'Aran té tots els ingredients per enamorar tothom.


Es tracta del Pirineu més atlàntic i feréstec. En aquest entorn, el músic Pau Donés ha passat la seva infantesa. Confessa que sense aquestes muntanyes no seria la persona que és avui dia. Al paller vivia les primeres aventures infantils i els prats li van servir de confessionari quan era adolescent. Ara, d'adult, passeja amb els gossos per continuar tocant de peus a terra i no perdre el cap.Cadaqués. Helena Garcia Melero

Cadaqués ha estat durant anys un poble d'artistes, pescadors i turistes. El mar, l'aïllament i els carrerons empedrats són part del seu encant. Passejant pel poble i les platges trobarem postals precioses en què destaca la silueta de l'església de Santa Maria. I anirem al cap de Creus per descobrir la màgia que hi amaguen les roques.


Helena Garcia Melero ha tingut la sort de viure des de ben petita els estius a Cadaqués i reconeix que és una enamorada de la petita vila. Amb ella, farem un tomb per les seves memòries i ens mostrarà els llocs on va viure la seva joventut i on ara va amb la família.Priorat. Álvaro Palacios

El Priorat, comarca a cavall entre el Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, es caracteritza pels pobles històrics i pels costers de vinyes que produeixen un dels millors vins de Catalunya i del món. És una comarca que ha patit molt, però que, finalment, amb els anys, ha vist compensat l'esforç.


Una part d'aquest èxit es deu al productor de vi Álvaro Palacios. Aquest expert en vins, nascut a La Rioja, ha tornat a posar el nom de Priorat al mapa internacional dels vins. De fet, s'ha convertit en el millor ambaixador del Priorat a tot el món, i així ens ho demostrarà en aquest capítol. En definitiva, el capítol és una declaració d'amor d'Álvaro Palacios a aquestes terres. Amb ell visitarem vinyes i pobles, i no deixarem de banda la part mística que encara tenen les muntanyes de la serralada del Montsant.

Amb tot, entendrem per què aquest productor de La Rioja es va enamorar dels encants del Priorat.

  • Programa El paisatge favorit de Catalunya
  • Idioma Català
  • Producció TVC, Four Luck Banana
  • Any de producció 2009
  • Durada: 46min.
  • Àmbit Ciències socials
  • Àrea Ciències socials
  • Nivell Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa