Inici » El paisatge favorit de Catalunya

TutoriaCiències socialsSitges / Sant Maurici / Girona

Codi a embedir Copiar

Sitges / Sant Maurici / Girona

L'actriu Anna Barrachina, el fotògraf Oriol Alamany i l'arqueòleg i paleontòleg Eudald Carbonell mostren, en aquesta edició d'"El paisatge favorit de Catalunya", els encants de Sitges, de Sant Maurici i de la ciutat de Girona.


Sitges. Anna Barrachina

Sitges no és només una de les ciutats més turístiques del país, sinó un indret on la calma i la disbauxa troben l'equilibri perfecte. Durant el dia podem passejar pel passeig de la Ribera, pujar per la punta fins arribar a l'església, un dels seus emblemes, o descansar a les platges. I quan se'n vagi la llum, podrem gaudir de la nit sitgetana.


Anna Barrachina ens farà d'acompanyant per la ciutat que l'ha vista créixer i que ha estat el bressol de molts artistes com ella. Cada platja, cada carrer i cada edifici amaga algun record de la seva infantesa. Pas a pas ens descobrirà els seus llocs preferits i les obres d'art que amaga aquesta vila, que ha captivat tants i tants visitants.Sant Maurici. Oriol Alamany

L'estany de Sant Maurici és un paisatge amb un gran valor biològic. Situat a l'alt Pirineu lleidatà, té una gran diversitat natural; avetoses espesses, imponents pics i rierols i cascades que recorren tot el parc. Tindrem l'oportunitat de conèixer aquest entorn, que fa milers d'anys van modelar les glaceres i que, gràcies a la seva conservació, ha mantingut espècies que només viuen en zones de contaminació zero.


Oriol Alamany és un reconegut fotògraf que ha trobat la inspiració en els paratges més espectaculars del món. La seva passió per la natura i la fotografia l'han portat a retratar en diverses ocasions la bellesa de la fauna i la flora de l'estany de Sant Maurici. Com a ell li agrada, amb un pas relaxat per contemplar-ne tots els detalls, anirem descobrint els seus racons favorits del parc.Girona. Eudald Carbonell

El Barri Vell de Girona amaga una història dura, excitant i de supervivència constant. Des dels romans fins als temps actuals, la ciutat s'ha anat fent a si mateixa mirant de mantenir la bellesa del passat, que ha quedat impresa en les seves pedres. Recorrerem la muralla, el barri jueu, les zones verdes i visitarem una obra única al món, la catedral.


Eudald Carbonell serà qui ens farà un recorregut per Girona. Des dels seus temps universitaris, ha estat molt lligat a la ciutat, i com a bon arqueòleg i paleontòleg ha lluitat aferrissadament per transformar i recuperar la seva història. Orgullós del que va aconseguir la seva generació, ens guiarà pels racons més interessants i estimats.

  • Programa El paisatge favorit de Catalunya
  • Idioma Català
  • Producció TVC, Four Luck Banana
  • Any de producció 2009
  • Durada: 47min.
  • Àmbit Tutoria, Ciències socials
  • Àrea Tutoria, Ciències socials, Coneixement del medi: social i cultural
  • Nivell Batxillerat Educació Primària Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa