Inici » El paisatge favorit de Catalunya

TutoriaCiències socialsPedraforca / Tarragona / Montseny

Codi a embedir Copiar

Pedraforca / Tarragona / Montseny

"El paisatge favorit de Catalunya" visita el Pedraforca, amb la cuinera Carme Ruscalleda; recorre la ciutat de Tarragona, al costat del músic Lluís Gavaldà, i es passeja, amb l'exfutbolista Carles Reixach, per diversos racons del Montseny.


Pedraforca. Carme Ruscalleda

El Pedraforca és una de les muntanyes més insòlites i emblemàtiques de Catalunya. Els seus dos pollegons i l'enforcadura que els uneix amaguen tot un món. Els que hi viuen a prop el respecten, però també se senten protegits per aquest gegant de la natura. Ningú no pot fugir del seu magnetisme.


La cuinera Carme Ruscalleda viu a Sant Pol de Mar, però necessita sentir la força de la muntanya, i d'aquí, la seva intensa relació amb el Pedraforca. Sempre que pot s'hi escapa i busca les perspectives més desconegudes d'aquest massís. Ens descobrirà que hi ha un Pedraforca per a cada estat d'ànim. Un Pedraforca misteriós, un Pedraforca relaxant, un Pedraforça vital i, fins i tot, un Pedraforca gastronòmic.Tarragona. Lluís Gavaldà

Tarragona, vista per un dels seus veïns més coneguts, el vocalista d'Els Pets, Lluís Gavaldà. En Lluís explica el trajecte vital que el va portar de Constantí, el poble on va néixer, a Tarragona: "Vaig marxar del poble per anar a viure a un altre poble". Així descriu Gavaldà el nucli antic de la ciutat, el lloc on va viure durant 15 anys. És un espai urbà on el present, la vida quotidiana de la gent, es barreja amb el patrimoni històric de la ciutat.


Lluís Gavaldà fa un recorregut pels vestigis romans de la ciutat, com el circ, la torre del Pretori o l'amfiteatre, passeja per la Rambla i rep les barques de pesca que arriben al Serrallo.Montseny. Carles Reixach

El Montseny és un conjunt de muntanyes situades al prelitoral de Catalunya, coronades per cims tan populars com el Matagalls o les Agudes. És el primer espai natural de Catalunya que va ser declarat parc natural, cosa que li ha permès conservar les riqueses naturals. Però el Montseny tampoc no seria el mateix sense l'activitat humana: la pagesia ha tingut un paper molt important en el seu desenvolupament i és, sens dubte, un dels signes d'identitat d'aquestes terres.


Per aquestes muntanyes, s'hi va deixar caure un dia l'exfutbolista Carles Reixach, i ja no n'ha sortit mai més. Aquí ha viscut els moments més importants de la seva vida, com el seu casament o el bateig dels néts. Però els seus records també estan lligats a l'esport. Amb ell recordarem l'època en què venia a entrenar-se amb el Barça i ens demostrarà com, tot i el pas del temps, encara està en forma. Però el que ha trobat Carles Reixach al Montseny és, sobretot, tranquil·litat, i això, com diu ell, ja s'adiu amb el seu tarannà.

  • Programa El paisatge favorit de Catalunya
  • Idioma Català
  • Producció TVC
  • Any de producció 2009
  • Durada: 47min.
  • Àmbit Tutoria, Ciències socials
  • Àrea Tutoria, Geografia, Ciències socials, Coneixement del medi: social i cultural
  • Nivell Batxillerat Educació Primària Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa