Inici » Resultats de cerca » El medi ambient

TutoriaCiències naturalsLes escoles verdes de Ripoll

Codi a embedir Copiar

Les escoles verdes de Ripoll

Tots els centres de Primària i Secundària de la capital del Ripollès estan integrats en el programa "Escoles Verdes". L'espai "El medi ambient" visita una d'aquestes escoles per conèixer quines activitats s'hi fan i com es treballen els temes mediambientals.


És l'hora d'esmorzar a la classe de P-4 del col·legi Joan Maragall de Ripoll. A aquesta hora del matí hi ha gana i el menjar fa venir set. Per beure es fan servir vasos reutilitzables i així s'estalvien recursos i es produeixen menys residus. La majoria de nens i nenes també porten el menjar sense gaires embolcalls, però quan s'han de llençar plàstics, papers o envasos saben que ho han de posar a la bossa corresponent.


Aquesta escola i tots els altres centres de Primària i Secundària de Ripoll, com també algunes llars d'infants, estan integrats en el programa "Escoles Verdes" de la Generalitat. I això es nota gairebé en cada racó, com ara als sostres, d'on pengen manualitats fetes amb material de rebuig, residus que han obert la porta a la imaginació. O bé el racó on s'anuncia "Som escola verda", decorat amb diversos treballs sobre la natura i on els alumnes poden observar varietat de fruits, més o menys habituals en el seu entorn immediat.


Fruites i verdures que poden venir de molt a prop, perquè l'escola també disposa d'un hort. Aquí s'aprèn a treballar la terra i a identificar les plantes i els seus fruits. I a aprofitar les restes vegetals per fer-ne compost per adobar el camp.


Els alumnes també surten de l'escola per treballar el projecte "De font en font". A Ripoll n'hi ha tres-centes quinze de catalogades. S'han triat les més emblemàtiques i cada escola n'ha adoptat dues. Els alumnes faran diverses pràctiques, com ara conèixer la història, analitzar l'aigua que hi brolla i estudiar la flora i la fauna de l'entorn. Aquesta gran diversitat d'activitats dintre i fora de l'escola mostra l'èxit de la iniciativa.  • Programa El medi ambient
  • Idioma Català
  • Producció TVC
  • Any de producció 2008
  • Durada: 3min.
  • Àmbit Tutoria, Ciències naturals
  • Àrea Educació per al desenvolupament personal, Tutoria, Coneixement del medi: natural, Ciències de la naturalesa
  • Nivell Educació Primària Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa