Inici » El medi ambient

TutoriaCiències socialsTecnologiaCiències naturalsSenegal: electricitat sense fronteres

Codi a embedir Copiar

Senegal: electricitat sense fronteres

Una ONG francesa ajuda que l'electricitat arribi a poblacions de l'interior del Senegal. L'espai "El medi ambient" parla de les necessitats que tenen les àrees rurals d'aquest país africà i de la intervenció de l'organització Electricistes sense Fronteres.


La ciutat de Saint-Louis, a l'excolònia francesa del Senegal, és un port amb molta activitat pesquera, que comparteix espai amb el comerç. Gairebé tothom té subministrament d'electricitat, i cotxes, autobusos i camions són els principals mitjans de transport. Però, més enllà de la ciutat, si seguim el curs del riu Senegal cap a l'interior del país, les barques, bicicletes, cavalls i carros substitueixen els cotxes, i l'electricitat passa a ser un luxe ben rar i molt racionat.


A les àrees rurals del Senegal, només el 4 % de la població té accés a l'electricitat i menys d'una persona de cada cent té línia telefònica. Mentre als països rics es discuteix sobre com estalviar energia i reduir la despesa, gairebé una tercera part de la població del món no té accés a l'energia elèctrica i la calefacció.


Això és precisament el que Vincent Stachetti, de l'organització Electricistes sense Fronteres, intenta canviar. Aquesta ONG francesa ha instal·lat plaques fotovoltaiques en escoles i hospitals de seixanta pobles aïllats del nord del Senegal. La presència d'electricitat permet que els alumnes puguin estudiar quan es fa fosc, i això ha influït en els seus resultats acadèmics.


L'energia també és essencial als centres de salut, per il·luminar les sales i refrigerar vacunes i medicines. En aquest centre, l'arribada de l'energia fotovoltaica ha permès deixar enrere els talls sobtats de subministrament i fer ús del gas per mantenir la nevera. A més, s'han pogut ampliar les hores de cirurgia i canviar totalment el mètode de treball del metge.  • Programa El medi ambient
  • Idioma Català
  • Producció TVC
  • Any de producció 2009
  • Durada: 3min.
  • Àmbit Tecnologia, Tutoria, Ciències naturals, Ciències socials
  • Àrea Ciències per al món contemporani, Tecnologia, Economia, Tutoria, Ciències de la terra i del medi ambient, Geografia, Ciències socials
  • Nivell Batxillerat Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa