Inici » El paisatge favorit de Catalunya

TutoriaCiències socialsCiències naturalsMiradors de Barcelona / Els Ports / Racons del Bages

Codi a embedir Copiar

Miradors de Barcelona / Els Ports / Racons del Bages

En aquesta edició del programa "El paisatge favorit de Catalunya", el publicista Lluís Bassat s'enfila a diversos miradors de Barcelona, el científic Jorge Wagensberg es passeja pels Ports i l'empresària Rosa Oriol de Tous mostra els seus racons preferits de la comarca del Bages.


Miradors de Barcelona. Lluís Bassat

El publicista Lluís Bassat ensenya una Barcelona a vol d'ocell. Aquest és un paisatge curiós, perquè és la suma de les vistes que hi ha des de diferents punts elevats de la ciutat.


Barcelona vista des del Tibidabo, des de l'edifici de "la Caixa" o des de la piscina olímpica de salts de Montjuïc. Aquests miradors tenen un valor paisatgístic per si mateixos, cadascun ofereix vistes diferents de la ciutat, i alhora tenen una connexió emocional amb Lluís Bassat.Els Ports. Jorge Wagensberg

Els Ports de Beseit són el punt de trobada entre Catalunya, Aragó i el País Valencià. Aquest gran massís de pedra conté una gran biodiversitat i es troba pràcticament deshabitat. Per això, amaga grans tresors naturals, que anirem descobrint de mica en mica, com ho va fer, ara ja fa un munt d'anys, el mateix Picasso durant les seves estades a Horta de Sant Joan.


El científic Jorge Wagensberg serà l'encarregat de mostrar-nos les meravelles d'aquest paisatge, on ell ha trobat la inspiració per a molts estudis i teories. Els immensos camps d'ametllers, oliveres i vinyes són per a ell els millors entorns per trobar-se a si mateix. I ens acostarà a grans monuments naturals, com els arbres mil·lenaris.Racons del Bages. Rosa Oriol de Tous

La comarca del Bages és una de les més extenses de Catalunya. Per a molts catalans és una zona de pas, ja que comunica la muntanya amb la costa. El pla de Bages és un poti-poti de paisatges, d'ambients i de sensacions.


L'empresària Rosa Oriol de Tous presenta una selecció dels seus paratges preferits de la comarca. És un itinerari que barreja història, natura, gastronomia i indústria, però vist amb els ulls d'una manresana que no ha sentit mai la necessitat de marxar de casa seva.


Guiats per l'empresària, visitarem el castell de Cardona, anirem terra endins per veure les impressionants mines de sal, farem una passejada per la sèquia de Manresa, una canalització que passa per set municipis de la comarca, i descansarem en un dels monestirs més bonics de Catalunya, el de Sant Benet de Bages.

  • Programa El paisatge favorit de Catalunya
  • Idioma Català
  • Producció TVC, Four Luck Banana
  • Any de producció 2009
  • Durada: 46min.
  • Àmbit Tutoria, Ciències naturals, Ciències socials
  • Àrea Tutoria, Ciències de la terra i del medi ambient, Geografia, Ciències socials, Ciències de la naturalesa
  • Nivell Batxillerat Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa