Inici » El medi ambient

Ciències socialsCiències naturalsPublicacions sobre Charles Darwin

Codi a embedir Copiar

Publicacions sobre Charles Darwin

El bicentenari de Charles Darwin és un bon moment per acostar-se a publicacions que exposen les seves contribucions científiques. "El medi ambient" les repassa en aquest capítol.


"L'origen de les espècies"

Aquesta obra, publicada fa 150 anys, és la més coneguda. Amb aquest llibre, una de les obres científiques que més impacte social i cultural han tingut, el lector té la possibilitat de comprendre de primera mà conceptes com el de selecció natural."La lluita per la vida"

Reuneix cartes i textos de Charles Darwin i d'Alfred Wallace. Aquest, un jove naturalista, va fer afanyar Darwin a publicar el seu treball, ja que havia arribat a conclusions semblants a les seves."Darwin y el diseño inteligente"

Aquesta obra, de Francisco J. Ayala, analitza un tema de gran actualitat, sobretot als Estats Units. L'autor, biòleg i creient, exposa, primer, les principals proves sobre la validesa de la teoria de l'evolució. Després raona que el disseny intel·ligent o el creacionisme perjudiquen, més que beneficien, la imatge que es vol donar d'un déu omnipotent i de bondat infinita."El remiso Mr. Darwin"

Aquest llibre, de David Quammen, no deixa de banda els treballs científics, però se centra més en la personalitat del naturalista. Es tracta d'un repàs amè i complet de les circumstàncies que van envoltar la seva vida i mostren un home bondadós i caut, que va passar per moments personals molt difícils."Darwin al dia"

Aquest és el títol del número 43 de la revista "Medi ambient. Tecnologia i Cultura", que publica el Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat. Diversos articles expliquen les teories de Darwin, la seva recepció a Catalunya, la seva vida i el seu pensament religiós. L'ecòleg Jaume Terradas fa també una personal lectura del que pensaria Darwin si contemplés la situació ambiental actual."Darwin"

El número 54 de la col·lecció "Temas", de la revista "Investigación y Ciencia", està dedicat a Darwin. La seva formació, el viatge en el vaixell "Beagle", l'elaboració dels seus treballs i les anàlisis aprofundides ofereixen un ampli panorama d'un dels científics més influents de la història.  • Programa El medi ambient
  • Idioma Català
  • Producció TVC
  • Any de producció 2009
  • Durada: 3min.
  • Àmbit Ciències naturals, Ciències socials
  • Àrea Ciències per al món contemporani, Ciències de la naturalesa, Biologia
  • Nivell Batxillerat Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa