Inici » Resultats de cerca » El medi ambient

TutoriaCiències naturalsFotografiar meravelles d'Europa

Codi a embedir Copiar

Fotografiar meravelles d'Europa

"Wild Wonders" és una iniciativa per promoure el coneixement dels valors naturals europeus. L'espai "El medi ambient" parla d'aquest projecte en què treballen prop de seixanta fotògrafs.


Europa és un mosaic divers d'espais naturals de gran bellesa, amb una impressionant riquesa de flora i fauna. Al mateix temps és un patrimoni que la majoria d'europeus potser no coneixen o no valoren prou i que tampoc es difon amb prou força a la resta del món.


Solucionar aquesta situació és l'objectiu del projecte "Wild Wonders". Des del maig del 2008, uns seixanta fotògrafs de natura, triats entre els més prestigiosos d'Europa, prenen imatges dels llocs o espècies que els han estat assignats. Les fotografies es poden contemplar a la web del projecte i després es difondran amb exposicions, amb llibres o de qualsevol altra manera que doni a conèixer aquests valors naturals.


Iñaki Relanzón és l'únic fotògraf català de la llista. Amb molts anys d'experiència obtenint imatges de natura arreu del món, i amb un gran nombre de publicacions i premis, Relanzón diu que és un privilegi participar en el que considera el projecte més ambiciós de fotografia de natura fet mai al món. Com els promotors de "Wild Wonders", creu que el públic coneix molt millor la natura d'altres continents que no pas la d'Europa.


"Wild Wonders" vol promoure el contacte directe dels ciutadans europeus amb la natura i així potenciar l'ecoturisme, una activitat econòmica que afavoreix la preservació. Precisament, les missions fotogràfiques dedicades al linx ibèric, al trencalòs o a espècies que han trobat en el medi urbà un lloc on establir-se, com és el cas del falcó pelegrí, il·lustren un altre dels missatges de "Wild Wonders": la vida salvatge recupera força a Europa, fruit de les polítiques de protecció dels últims anys.


  • Programa El medi ambient
  • Idioma Català
  • Producció TVC
  • Any de producció 2009
  • Durada: 3min.
  • Àmbit Tutoria, Ciències naturals
  • Àrea Educació per la ciutadania, Ciències de la terra i del medi ambient, Ciències de la naturalesa
  • Nivell Batxillerat Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa