Inici » Resultats de cerca avançada » El medi ambient

TecnologiaCiències naturalsAlternatives energètiques a Letònia

Codi a embedir Copiar

Alternatives energètiques a Letònia

Riga, la capital de Letònia, prepara sistemes per potenciar energies alternatives i millorar-ne l'eficiència energètica, tot estimulant l'ús dels recursos de la regió. "El medi ambient" ho explica en aquest capítol.


El responsable del consistori de Riga ha signat la convenció d'alcaldes d'Europa, que implica les ciutats a reduir les emissions de diòxid de carboni.


La planta de Daugavgriva recull encenalls i estelles d'una factoria de fusta pròxima, que són utilitzats per mantenir la calefacció de prop de 90 edificis residencials dels voltants. Aquesta instal·lació ha estat en constant procés de millores d'infraestructura des del 2001, per optimitzar-ne l'ús.


La descomposició dels residus que es produeix a l'abocador genera gran quantitat de gas. Prop de la meitat és metà, que potencia el canvi climàtic. El metà és recollit per produir electricitat en una estació elèctrica pròxima, cosa que redueix doblement el seu impacte: evita la seva acció sobre el clima i disminueix les necessitats energètiques i, per tant, l'ús d'altres combustibles.


La ciutat té els seus punts febles, com la falta de radiació solar a l'hivern, que limita l'efectivitat dels panells solars i fa que el seu rendiment no sigui gaire atractiu. Per millorar això, l'ajuntament finança estudis científics per optimitzar la presa d'energia dels panells per escalfar aigua i produir electricitat.


Riga també incrementa el nombre d'exposicions que informen els ciutadans sobre energies i tecnologia verdes. Una agència aconsella com optimitzar el consum d'energia i com aïllar els edificis correctament. Això és molt important, si tenim en compte que el 60 per cent dels edificis van ser construïts abans de la Segona Guerra Mundial.

  • Programa El medi ambient
  • Idioma Català
  • Producció TVC
  • Any de producció 2009
  • Durada: 3min.
  • Àmbit Tecnologia, Ciències naturals
  • Àrea Tecnologia, Ciències de la terra i del medi ambient, Ciències de la naturalesa
  • Nivell Batxillerat Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa