Inici » Resultats de cerca avançada » El medi ambient

TecnologiaCiències naturalsArbres per carboni / Empesos per l'aigua / Itineraris pels Ports

Codi a embedir Copiar

Arbres per carboni / Empesos per l'aigua / Itineraris pels Ports

El programa "El medi ambient" dedica el capítol a la plantació d'arbres a Moçambic per lluitar contra la desforestació, a un projecte per portar més aigua a Pequín i a l'edició de dos itineraris guiats pel Parc Natural dels Ports.


"Arbres per carboni"

La comunitat de Nhambita, a Moçambic, es beneficia dels recursos creats en el mercat global de carboni. Dissenyat perquè les empreses compensin les seves emissions invertint en projectes a països en desenvolupament, aquí ha servit per promoure la plantació, fins ara, de 230.000 arbres en un territori marcat per setze anys de guerra civil. Plantats entre els conreus, els arbres proporcionen adob natural quan les fulles cauen, contraresten la desforestació i eviten l'erosió i pèrdua de fertilitat del sòl. El projecte, desenvolupat per l'empresa Envirotrade, també inclou la producció comercial de mel i la creació d'altres fonts sostenibles d'ingressos."Empesos per l'aigua"

Pequín, la capital xinesa, demana cada vegada més aigua. I, per abastir-la, s'ha iniciat un projecte gegantí que permetria transferir més de 400 bilions de litres des del riu Iang-Tsé. La inversió també serà impressionant: uns 50.000 milions d'euros. El pitjor és que comportarà el trasllat d'unes 300.000 persones de poblacions rurals. La majoria sap que haurà de marxar, però no sap com ni quan. Per això alguns no saben si val la pena arreglar les cases de fang, tot i que hi ha parets que cauen. Mentrestant, algunes obres s'han parat perquè hi ha tècnics que n'han posat en dubte la viabilitat."Itineraris pel Parc Natural dels Ports"

Als centres d'informació del Parc Natural dels Ports es poden trobar dos itineraris de natura autoguiats. Elaborats per l'entitat Cel Rogent i amb un preu de dos euros, indiquen recorreguts de poc més de 3 quilòmetres i mostren la flora i la fauna que es pot trobar en els diversos ecosistemes. També descriuen elements culturals, com l'antic forn de calç o la vida als masos. N'hi ha un per a la Cova Picasso i un altre per al Mas de Corretja. Al Parc també donen, gratuïtament, un desplegable que descriu, de manera més breu, diversos itineraris a peu.

  • Programa El medi ambient
  • Idioma Català
  • Producció TVC
  • Any de producció 2009
  • Durada: 3min.
  • Àmbit Tecnologia, Ciències naturals
  • Àrea Tecnologia, Ciències de la terra i del medi ambient, Ciències de la naturalesa, Biologia
  • Nivell Batxillerat Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa