Inici » Veterinaris

Ciències naturalsGats salvatges, una elefanta, una conilleta d'Índies i un ensinistrador de gossos

Codi a embedir Copiar

Gats salvatges, una elefanta, una conilleta d'Índies i un ensinistrador de gossos

Els responsables del Centre de Recuperació de Fauna de Vallcalent fan un primer alliberament d'un grup de deu gats salvatges als ports de Beseit. A l'Aqualeón Safari d'Albinyana hi ha una elefanta, l'Eva, que va coixa. L'Encarna, la propietària de la Lola, va a la clínica a buscar els resultats de les proves que li ha fet el veterinari. La Rogelia és una conilleta d'Índies que s'ha d'operar d'un quist al llom. Visitem les tortugues de la Florida del pantà de Foix i coneixem en Francesc, que des de fa sis anys es dedica a ensinistrar gossos.


Al Centre de Recuperació de Fauna de Vallcalent treballen en un programa de cria en captivitat de gats salvatges per a la seva reintroducció al medi natural. Els responsables de Vallcalent tenen previst fer un primer alliberament d'un grup de deu gats als ports de Beseit.


A l'Aqualeón Safari d'Albinyana hi ha una elefanta, l'Eva, que va coixa. L'Eva té una deformació en una de les potes del darrere des de fa temps. Però últimament ha empitjorat.


La Lola, una gossa de quatre anys, podria tenir leishmaniosi. És una malaltia parasitària que transmet un mosquit i que en casos extrems pot ser mortal. L'Encarna, la propietària, va a la clínica a buscar els resultats de les proves que li ha fet el veterinari.


La Cristina ha portat la Rogelia a la clínica Exòtics. La Rogelia és una conilleta d'Índies i s'ha d'operar d'un quist al llom.


Al pantà de Foix hi ha moltes tortugues de la Florida. Aquesta espècie invasora amenaça la tortuga autòctona. Els responsables del CRARC, el Centre de Recuperació d'Amfibis i Rèptils de Catalunya, han anat al pantà per capturar-ne.


En Francesc es dedica des de fa sis anys a ensinistrar gossos. Ara prepara un grup de cinc gossos perquè ingressin a la policia.

  • Programa Veterinaris
  • Idioma Català
  • Producció TVC, 2002
  • Any de producció 2002
  • Durada: 30min.
  • Àmbit Ciències naturals
  • Àrea Coneixement del medi: natural, Ciències de la naturalesa
  • Nivell Educació Primària Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals relacionats

Programació educativa