Inici » Batecs

TutoriaL'Estany de Banyoles

Codi a embedir Copiar

L'Estany de Banyoles

A més de festes i tradicions, hi ha indrets que marquen la identitat d'un poble. Aquest és el cas de l'Estany de Banyoles, un espai natural i d'esbarjo que dóna vida als seus veïns, tal com mostra "Batecs" en aquest capítol.


A l'estany és habitual trobar-hi barques amb turistes, piragüistes del Club Natació Banyoles o gent que hi neda o passeja pels voltants.


L'Estany de Banyoles és l'espai més significatiu i important de la comarca, i, de fet, hi ha donat nom: Pla de l'Estany. Les aigües que alimenten provenen de les pluges i tempestes de l'Alta Garrotxa. Aquestes aigües es filtren per la terra i hi desemboquen de forma subterrània.


Per defensar el valor natural de l'Estany de Banyoles, es va crear l'associació ecologista Limnos, que constata que totes les activitats que s'hi fan poden ser compatibles amb el respecte al medi natural sempre que es realitzin amb cura. Alguns exemples en són l'activitat comercial, el passeig, l'esport, el turisme o la pesca.


Precisament, la pesca és una activitat molt arrelada a l'estany i als seus voltants. Abans era una forma de vida, però ara s'ha convertit en una activitat d'oci.


El prestigiós fotògraf Tino Soriano, guanyardor d'un premi FotoPres per un treball sobre l'Estany de Banyoles, continua fotografiant-lo i plasmant els canvis que experimenta al llarg de l'any.  • Programa Batecs
  • Idioma Català
  • Producció TVC
  • Any de producció 2009
  • Durada: 9min.

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa