Inici » Batecs

TutoriaTecnologiaLes calçotades a Valls

Codi a embedir Copiar

Les calçotades a Valls

"Batecs" copsa quina sensació tenen els veïns de Valls sobre la celebració de la calçotada, una tradició que aglutina públic vingut de tot arreu. El programa també descobreix els secrets dels calçots i com es prepara una calçotada.


Valls és la ciutat d'origen de la calçotada, una tradició gastronòmica que es fa cada any de novembre a abril, però més especialment entre gener i abril. Aquest esdeveniment porta cada any molta gent cap a la ciutat de Valls i cap a la comarca de l'Alt Camp.


Cada any, el darrer diumenge de gener, Valls celebra la Gran Festa de la Calçotada amb un seguit d'actes, públics i gratuïts per a tothom. Hi assisteixen, cada any, entre 30.000 i 40.000 persones i té una gran repercussió mediàtica.


A Valls couen els calçots amb les restes de la poda de la vinya, és a dir, amb el rabassó i el sarment. Els calçots de Valls tenen la Indicació Geogràfica Protegida i es conreen a la comarca de l'Alt Camp a la manera tradicional. El calçot és el brot d'una ceba que es va calçant perquè en creixi la part més blanca i es faci més llarga. En els últims anys han augmentat molt les calçotades i, per tant, la producció de calçots també s'ha estès.


A part dels calçots, l'altre ingredient important d'una calçotada és la salsa. La salsa de calçots és una recepta que passa de pares a fills. Els ingredients bàsics són: ametlles, oli, tomàquets, alls, sal i nyores.

  • Programa Batecs
  • Idioma Català
  • Producció TVC
  • Any de producció 2009
  • Durada: 8min.
  • Àmbit Tecnologia, Tutoria
  • Àrea Tecnologia, Tutoria
  • Nivell Batxillerat Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa