Inici » Resultats de cerca avançada » El medi ambient

TecnologiaMarco Polo assenyala el bon camí

Codi a embedir Copiar

Marco Polo assenyala el bon camí

La combinació entre camió i tren suposa un gran estalvi energètic i de contaminació a Europa. "El medi ambient" es fa ressò del programa europeu "Marco Polo 2", que promou aquest sistema de transport de mercaderies.


Al port d'Anvers, a Bèlgica, es carreguen els contenidors en un tren. El seu destí final és el port de Barcelona, a més de 1.300 quilòmetres de distància. Per carretera, requeririen l'ús de diversos camions, que consumirien molta energia, produirien emissions i augmentarien la densitat del trànsit. L'alternativa ferroviària té efectes ambientals positius, però també econòmics i pràctics.


El tren ha travessat França i ha arribat al port de Barcelona, on es descarreguen els contenidors. El transport ha estat més ràpid, barat i segur que en camions. Aquí, part de la càrrega sortirà amb vaixell, mentre els productes amb destins més propers es podran repartir, ara sí, amb camió.


La connexió entre ferrocarrils i ports és vital en l'estratègia de la Unió Europea per reduir el trànsit de camions a les carreteres i autopistes del continent. Per això, el programa europeu "Marco Polo 2" dóna suport a projectes per afavorir tant el tren com el transport amb vaixell, sigui per mar o per vies fluvials. Els beneficis dels projectes en marxa equivaldran a treure de les carreteres, cada any, mig milió de camions que fessin els mil quilòmetres que separen Barcelona de París. Considerant només el punt de vista econòmic, això significarà un estalvi de mil milions d'euros.

  • Programa El medi ambient
  • Idioma Català
  • Producció TVC
  • Any de producció 2009
  • Durada: 3min.

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa