Inici » Quèquicom

TutoriaCiències naturalsBotox: el triomf de l'agulla

Codi a embedir Copiar

Botox: el triomf de l'agulla

La toxina botulínica és el verí més potent que hi ha a la natura. Tot i això, milers de dones se'n posen a la cara per treure's les arrugues. "Quèquicom" investiga com actua el botox i com s'aconsegueix convertir un verí en un medicament amb efectes terapèutics.


El botox es va començar a utilitzar per tractar malalties, com ara distonies o espasmes facials, perquè el seu mecanisme d'acció és la paralització del múscul on s'injecta. A l'Hospital Clínic de Barcelona, la neuròloga Fina Martí fa 20 anys que l'utilitza per tractar els seus pacients. La reportera del programa, Anna Lasaga, esbrina com es pot aconseguir que el botox es converteixi en una substància útil per a la medicina.


A Espanya, l'ús del botox en estètica és més recent, del 2004. La doctora Sílvia Lleal explica què cal tenir en compte per aconseguir atenuar les arrugues sense perdre l'expressió.


Al llarg del programa també hi intervenen dues dones que han decidit posar-se botox per millorar el seu aspecte físic.


Però en el món de l'estètica no tot és botox. El doctor Jaume Tufet ensenya com es pot remodelar una cara, o unes mans, fent servir només agulles. Vitamines, àcid hialurònic, hidroxicalita càlcica... són les substàncies que s'utilitzen per fer créixer llavis o pòmuls, o per treure arrugues de qualsevol lloc on es formin. Injectant vitamines o àcid hialurònic, els metges estètics són capaços de modelar llavis, nas i, fins i tot, l'òval de la cara. Anna Lasaga assisteix a una sessió en què el doctor Jaume Tufet, vicepresident de la Sociedad Española de Medicina Estética, aplica aquestes tècniques.


Finalment, la reportera conversa amb Gemma López, una psicòloga especialista en trastorns de la imatge, per saber fins a on estem disposats a arribar per semblar més joves.

  • Programa Quèquicom
  • Idioma Català
  • Producció TVC
  • Any de producció 2009
  • Durada: 22min.
  • Àmbit Tutoria, Ciències naturals
  • Àrea Tutoria, Ciències de la naturalesa, Biologia
  • Nivell Batxillerat Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa