Inici » Karakia

TutoriaCiències socialsRestaurare (1)

Codi a embedir Copiar

Restaurare (1)

Actualment, Barcelona no és només la ciutat amb més riquesa multicultural de tota la Mediterrània: és també la que té l'oferta culinària més variada d'Europa i el programa "Karakia" ho demostra en la sèrie "Restaurare".


Al llarg de tres capítols, "Karakia" ens acosta a la història d'aquesta restauració, en algun cas poc coneguda, que ha donat aroma i sabor a la Barcelona més cosmopolita.


La història del pare Peter Yang centra aquest primer capítol. Aquest capellà d'origen xinès va obrir, a finals de la dècada de 1950, "El Gran Dragón", el primer contacte de la Barcelona de postguerra amb l'exotisme. Després, els restaurants xinesos han proliferat fins a passar dels 400. Avui dia, però, la comunitat busca noves alternatives laborals entrant de ple en el traspàs de bars i restaurants de cuina local.


Un cas completament diferent és el de la cuina de l'est d'Europa. Amb una colònia recent de més de 90.000 persones, el doble que la xinesa, aquests nouvinguts comencen a obrir ara, tímidament, els seus primers restaurants.


En l'evolució del sector hostaler hi participen, des del segle XVIII, diferents comunitats estrangeres. I, per la repercussió que també va tenir a la resta d'Europa, potser la francesa i la seva alta cuina és la més recordada. Els restaurants "Maison Dorée", el "Pince" o "Casa Justin", entre d'altres, van revolucionar els hàbits gastronòmics de la societat de Barcelona.

  • Programa Karakia
  • Idioma Català
  • Producció TVC
  • Any de producció 2009
  • Durada: 35min.
  • Àmbit Tutoria, Ciències socials
  • Àrea Educació per la ciutadania, Tutoria, Ciències socials
  • Nivell Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa