Inici » Karakia

TutoriaCiències socialsRestaurare (2)

Codi a embedir Copiar

Restaurare (2)

Aquest segon capítol que el programa "Karakia" dedica a repassar l'oferta culinària de Barcelona se centra en els fondistes italians, que van obrir i regentar els hotels més importants de la ciutat.


Prop de 150 anys abans que arribés la moda de la restauració francesa, van començar a instal·lar-se a Barcelona un nombre cada cop més elevat de fondistes italians.


Després va arribar la "revolució italiana de la farina". Primer, amb la pasta fresca i, més tard, amb la pizza, un autèntic fenomen internacional.


Núria Bàguena, historiadora gastronòmica, i Umberto Bignotti, descendent d'italians arribats al segle XIX, ens passegen per aquella "Barcelona italiana".


A mitjan segle passat, els mercats es comencen a omplir de nous productes, principalment fruita i verdura, preludi del canvi gastronòmic que va començar a la dècada de 1990. El primer llibre que es va fer càrrec d'explicar aquest nou món culinari el van escriure Josep Maria Romero i Jordi Puig, dos guies turístics. Tots dos fan un recorregut per l'actual Barcelona, una de les ciutats amb més diversitat culinària d'Europa, que passa pel restaurant cubà "Habana Vieja", regentat per Lilian Díaz; per l'anglès "Fish&Chips" i per diverses parades del Mercat de la Boqueria.


  • Programa Karakia
  • Idioma Català
  • Producció TVC
  • Any de producció 2009
  • Durada: 35min.
  • Àmbit Tutoria, Ciències socials
  • Àrea Educació per la ciutadania, Tutoria, Ciències socials
  • Nivell Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa