Inici » Valor afegit

Ciències socialsLleida, la capital emergent / L'aigua, força dels pobles del Pirineu

Codi a embedir Copiar

Lleida, la capital emergent / L'aigua, força dels pobles del Pirineu

"Valor afegit" destaca l'enorme potencial econòmic de la ciutat de Lleida, analitza a fons les fusions de caixes d'estalvi a Catalunya i visita el molí d'Àreu, capaç de produir una gran quantitat d'energia.


Lleida, capital emergent

Moltes coses s'estan movent a Lleida. Dins del gris panorama que domina l'escena del país, a les terres de Ponent s'està configurant un nou eix de promoció econòmica en el qual domina l'optimisme, malgrat la crisi i l'inevitable crescuda de l'atur. Un atur, per cert, que segueix sent el més baix de tot l'estat.


Apostes com el nou aeroport, el Parc Científic Agroalimentari o els nous projectes urbanístics formen part d'un somni que es podria fer realitat: que Lleida es transformi en una mena de nova Califòrnia de l'agricultura de qualitat, el turisme, o els serveis.Juan Ignacio Sanz, professor de Banca i Mercat de Valors d'ESADE

Caixa Catalunya, Caixa Tarragona i Caixa Manresa ja han començat el seu procés de fusió. Amb la fusió que ja està en marxa de les caixes de la Catalunya central, el panorama ha canviat radicalment en qüestió de setmanes: si abans de l'estiu hi havia deu caixes d'estalvi a Catalunya, quan comenci l'any que ve en quedaran cinc, si no menys. El professor Juan Ignacio Sanz, professor de Banca i Mercat de Valors d'ESADE, parla d'aquests processos de fusió en aquesta entrevista.L'aigua, força dels pobles del Pirineu

Àreu és un petit poble de la vall Ferrera, al Pallars Sobirà, que compta amb una excepcional instal·lació d'aprofitament de la força de l'aigua. Una canalització permet el lliscament de l'aigua i produir força suficient per fer funcionar una serradora, un molí de farina i una turbina de generació d'electricitat. Un conjunt únic al Pirineu, ja que a la resta de nuclis es pot trobar un o un altre aprofitament, però no tots junts. El molí d'Àreu forma part de la xarxa del Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya.

  • Programa Valor afegit
  • Idioma Català
  • Producció TVC
  • Any de producció 2009
  • Durada: 28min.
  • Àmbit Ciències socials
  • Àrea Economia de l'empresa, Economia, Ciències socials
  • Nivell Batxillerat Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa