Inici » (S)avis

Educació artísticaAndreu Alfaro

Codi a embedir Copiar

Andreu Alfaro

Inquiet, treballador, innovador, directe; aquests són alguns dels adjectius que podrien definir Andreu Alfaro, un dels escultors més compromesos i significatius, i el protagonista d'aquesta edició de "(S)avis".


Alfaro va ser el creador de les famoses generatrius que es poden trobar en diversos pobles de Catalunya, a més de ser el guanyador del Premi Nacional de Escultura, del Ministeri de Cultura. Tot i la seva fama, Alfaro defensa la necessitat de seguir els valors de cadascú per tal d'expressar-se, de comunicar un missatge extret de la pròpia vida.


Al llarg de la conversa amb la periodista Núria Solé, Alfaro parla de la importància de l'art com a mitjà de comunicació, del valor de la constància en el treball i de la influència que tenen en la seva vida i obra la llum, les formes, els materials, les línies, els moments històrics o, fins i tot, el mateix Goethe.


Alguns dels comentaris que Andreu Alfaro fa durant l'entrevista són aquests:


"Jo crec que l'artista ha de tenir una actitud. I jo la tinc. S'ha acabat."


"La idea que té l'artista de fer una cosa diferent als altres i que sigui alguna cosa original per ella mateixa és una cosa que no té sentit. Un artista el que ha de fer és ser una persona normal, i fer allò que pensa ell que és normal."


"Jo dic el que penso. I faig el penso. I sento com penso. I això és el que jo crec que està bé."


"Jo considero que el més important és tenir una vida que t'ha donat la possibilitat de diferenciar entre dalt i baix d'una forma bastant correcta."


"Jo no m'inspiro. Jo vaig pel món, per les ciutats i per la gent. I trobo coses que m'interessen i coses que no."


"M'agrada molt la senzillesa, molt. M'agrada el mínim i el màxim."


"Penso que la mort és estúpida, insuportable i que no s'aguanta. Però està allà. I com ha de venir a tots... doncs ja vindrà."

  • Programa (S)avis
  • Idioma Català
  • Producció TVC, Batabat
  • Any de producció 2009
  • Durada: 52min.
  • Àmbit Educació artística
  • Àrea Història de l'art, Educació visual i plàstica
  • Nivell Batxillerat Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa