Inici » Resultats de cerca » Blog Europa

TutoriaCiències socialsD'Istambul a Noruega (passant per Escòcia, Itàlia i Dinamarca)

Codi a embedir Copiar

D'Istambul a Noruega (passant per Escòcia, Itàlia i Dinamarca)

Les mirades d'Anna Fonoll, Dàlia Ferran, Jordi Peña, Èlia Soriano i Eloi Tost conflueixen en aquest pentareportatge de "Blog Europa" aportant-hi cadascun la seva visió de cinc ciutats situades als quatre punts cardinals del continent.


Anna Fonoll. Istambul i la seva fantasia

Què se n'ha dit d'Istambul, què en podem dir nosaltres? Istambul ha atret sempre molts occidentals que cerquen la seva fantasia o somni oriental.


Dàlia Ferran. Bergen i els esports d'hivern

Quin és el motiu pel qual els noruecs s'involucren tant en els Jocs Olímpics d'hivern? Descobrim un aspecte molt important de la cultura noruega: els esports d'hivern.


Jordi Peña. Stirling i William Wallace

En el pont d'aquesta ciutat de l'Escòcia central va tenir lloc una batalla crucial de la Guerra de la Independència entre anglesos i escocesos a finals del segle XIII. William Wallace va liderar l'exèrcit escocès a la victòria, tot i que l'any 1305, Anglaterra el va capturar i el va penjar. Ell és un heroi nacional i, per recordar-lo, al 1869 es va construir un monument a la muntanya d'Abbey Craig."


Èlia Soriano. Milà i Josep Pla

"Cartes d'Itàlia" és un llibre que va escriure Josep Pla al voltant del 1960 i que recull la visió de l'escriptor català sobre les principals ciutats italianes. En aquest reportatge veurem si Milà ha canviat o no des d'aquella època i coneixerem els aspectes més intrínsecs dels personatges de la ciutat.


Eloi Tost. Copenhaguen i Ørestad

Ørestad és un barri de Copenhaguen que es va començar a construir l'any 2001 i no es preveu que estigui acabat fins d'aquí a uns 20 anys. Ara els edificis amb disseny d'avantguarda i els primers habitants hi conviuen amb les grues enmig d'un ambient molt fred.

  • Programa Blog Europa
  • Idioma Català
  • Producció TVC
  • Any de producció 2010
  • Durada: 18min.
  • Àmbit Tutoria, Ciències socials
  • Àrea Tutoria, Ciències socials
  • Nivell Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa