Inici » Resultats de cerca avançada » El medi ambient

TecnologiaCiències naturalsAuditories energètiques en edificis

Codi a embedir Copiar

Auditories energètiques en edificis

L'aïllament exterior d'un edifici és una part molt important del rendiment energètic. Per conèixer el seu estat els enginyers elaboren auditories energètiques.


Enginyers d'una empresa de serveis ambientals analitzen l'eficiència energètica de l'Hospital de Manlleu, Osona. A la sala de calderes, la pistola termogràfica mostra en blau les zones que no perden escalfor i en vermell i blanc les que desprenen més calor: intercanviadors, bombes i vàlvules sense aïllar. També controlen com cremen les calderes. Els filtres de l'aspiradora de fums han de sortir ben nets. La millor combustió estalvia combustible i redueix contaminants atmosfèrics. La climatització és la tercera despesa més important del centre hospitalari. El responsable ha fet posar automatismes per no malbaratar energia.


La càmera termogràfica delata per on s'escapa l'escalfor. L'aïllament exterior d'un edifici és una part molt important del rendiment energètic. Amb mesuraments "in situ", però també amb documents com els rebuts de subministraments, els enginyers elaboren el que s'anomena una auditoria energètica. L'informe acurat de l'eficiència d'un edifici servirà per a la certificació, com la d'electrodomèstics, obligatòria des de fa dos anys en tots els projectes d'obra nova.Una quarta part de l'energia que consumim a Catalunya està lligada a l'edificació i als serveis. D'aquesta, dues terceres parts es gasten en l'ús de l'edifici, i la resta, en l'obtenció de materials i en la construcció i l'enderrocament.

El Departament de Medi Ambient ha atorgat 5 milions d'euros en tres anys per millorar l'eficiència energètica de mig milió d'habitatges (mil euros per habitatge). Aquestes millores han permès estalviar 550 tones de CO2, les emissions de 100 cotxes en el mateix període de temps.

  • Programa El medi ambient
  • Idioma Català
  • Producció TVC
  • Any de producció 2010
  • Durada: 3min.
  • Àmbit Tecnologia, Ciències naturals
  • Àrea Tecnologia, Ciències de la naturalesa
  • Nivell Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa