Inici » Resultats de cerca avançada » El medi ambient

TecnologiaCiències naturalsAjudes per a l'eficiència energètica

Codi a embedir Copiar

Ajudes per a l'eficiència energètica

L'Institut Català d'Energia va posar en marxa el Pla Renova't per instal·lar finestres i portes més aïllants als habitatges i sistemes d'enllumenat més eficients als comerços.


La major part del consum energètic d'un habitatge prové de la calefacció, i aquesta despesa és molt superior si l'aïllament és deficient. A causa del preu de l'energia, potser l'usuari particular no era conscient del valor d'aquestes pèrdues.


Per això, l'Institut Català d'Energia va posar en marxa el Pla Renova't de finestres, obertures i protecció solar. Es tractava de facilitar canvis com el que Aluminis Iluro fa en una casa del Maresme. Més de 3.000 habitatges s'han acollit a un pla que aporta, aproximadament, una tercera part del cost de l'obra. Amb aquests tancaments, l'usuari pot aconseguir un estalvi d'entre el 20% i el 40%. Les obres també han significat un ajuda per al sector de la construcció, que ha vist en la rehabilitació una sortida parcial a la crisi.


El Pla Renova't també s'ha adreçat als comerços, en aquest cas, donant ajudes per canviar bombetes, llums i sistemes de control per tenir il·luminació energèticament eficient.


La tecnologia ha aportat moltes alternatives, com es pot veure a l'empresa Light Windows de Barcelona. Primer de tot, cal triar llums eficients, com ara LEDs. També hi ha nombrosos sistemes de detecció de presència que permeten gastar llum només quan hi ha gent en un determinat espai.


Amb aquestes accions sobre finestres i enllumenats de comerços, l'usuari pot reduir la despesa de forma més o menys important, però la suma de tots els canvis farà disminuir de forma significativa el consum energètic i les emissions de diòxid de carboni en el conjunt de Catalunya.


  • Programa El medi ambient
  • Idioma Català
  • Producció TVC
  • Any de producció 2010
  • Durada: 3min.
  • Àmbit Tecnologia, Ciències naturals
  • Àrea Tecnologia, Ciències de la terra i del medi ambient, Ciències de la naturalesa
  • Nivell Batxillerat Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa